A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

Címlap / Otthon / Dekor / A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél / 3. oldal

Senecio Macroglossus

Ha imádod a borostyánt, de sehogyan sem sikerül megtalálni számára a tökéletes körülményeket az otthonodban, akkor válaszd inkább az aggófüvek családjába tartozó növényt, ami a megszólalásig hasonlít, viszont sokkal kevésbé igényes.

Kevés fény is elég neki, a pangó vizet azonban nem szereti, ezért az öntözést sem kell minden nap észben tartanod. A senecio kevés törődést igényel, viszont bámulatos sebességgel nő. Ne csodálkozz rajta, ha egy év alatt teljesen behálózza a környezetét, és azon kell törnöd a fejedet, hogy mihez kezdj a mindenhová lelógó indáival.

Scindapsus Pictus „Argyreus”

Az ezüstös szobai futóka néven is ismert növény egyike az igazi klasszikusoknak, valószínűleg mindenki anyukájának vagy nagymamájának volt ilyen a gyűjteményében. Nem véletlenül: szívós és hálás növény, ami kezdő növénytartóként is sikerélményt fog adni, de egy rajongó kollekciójából sem hiányozhat. A világos vagy félárnyékos, meleg, párás helyen érzi jól magát, itt fog növekedni is a leglátványosabban, de az eltérő körülményeket is jól tolerálja.

Ceropegia Linearis Ssp. Dubilis

Nick szerint ez a különleges megjelenésű futónövény egyértelműen a leggyorsabban növekvő a teljes gyűjteményében – ami, figyelembe véve, hogy több mint 400 cserépnyi növényt gondoz, elég lenyűgöző teljesítmény. A linearissal közeli rokonságban álló ceropegia woodiit egyébként szintén a leggyorsabban növő szobanövények között tartják számon, azonban, talán a vékonyabb levelek miatt, a linearis még őt is lekörözi. Szereti a fényt, de kevesebben is beéri, mint a woodii, vízből viszont valamennyivel többet igényel, de a túlöntözést kerülni kell.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást