A 12 leggyakoribb rémálom és jelentése – Veled is előfordult?

A 12 leggyakoribb rémálom és jelentése – Veled is előfordult?

Címlap / Életmód / A 12 leggyakoribb rémálom és jelentése – Veled is előfordult? / 2. oldal

Üldöznek

Ha valamitől menekülsz, az azt jelenti, hogy ki akarsz kerülni egy szituációt. Az üldözés nem más, mint a bizonytalanság metaforája. Ha tehát azt álmodod, hogy egy állat vagy gonosz ember üldöz, akkor az üldöző képviseli saját ki nem mondott, nem ismert haragodat. Egy másik alternatíva lehet, hogy egy ősi késztetés vagy félelem elől menekülsz.

Apokalipszis

Ha azt álmodod, hogy a világnak vége és hatalmas természeti csapások történnek, azt jelzi, hatalmas stresszben van részed. Lehet, hogy kiszolgáltatottnak érzed magad vagy tehetetlennek bizonyos helyzetekben.

Nem kapsz levegőt

Ha álmodban azt érzed, hogy nem tudsz levegőt venni, azt jelenti kimerült vagy. Az asztmában szenvedő emberek például gyakran álmodják ezt.

Zuhanás

Az álomfejtők szerint az egyik leggyakoribb álomról van szó. Egy ősi érzést hoz elő tudatalattinkból, erős traumát, bizonytalanságot jelképez. Félelmeinket és az élettől való tartást gyakran zuhanás formában álmodjuk meg. Ilyenkor az általad élt világ ingatag és bizonytalan, nem látsz más megoldást, mint lezuhanni róla.

Felkészületlenség és elkésés egy vizsgáról

Ha azt álmodod, hogy felkészületlenül jelentél meg egy közelgő eseményen, vizsgán, azt jelenti félsz attól, hogy nem tudsz eleget tenni munkádnak vagy feladataidnak. Ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni, hogy jól végezd munkádat és határidőn belül elkészülj feladataiddal.

Nem jön ki egy hang sem a torkodon, nem tudsz mozogni

Voltál már úgy, hogy nem tudtál segítségért kiáltani, nem tudtál elszaladni, pedig nagyon akartál volna? Ez azt jelenti, nem tudsz hangot adni valódi érzéseidnek, nem működik nálad az önkifejezés. Amit ilyenkor tehetsz, hogy relaxálj, fogadd el magad, és békés cselekvések útján juss el az önkifejezésig.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást