Életmód / Lélek

A 12 leggyakoribb rémálom és jelentése

A 12 leggyakoribb rémálom és jelentése

Csapdába esel

Ha azt álmodod, hogy csapdába ejtettek, és nem látsz kiutat a menekülésre, azt jelenti, korlátozva érzed magad a munkád, karriered, egészséged vagy személyes életedet illetően. Lehetséges, hogy szükséged van kitörésre a mindennapi rutinból és egyhangúságból.

Fulladás

Úgy érzed, elárasztanak az érzelmek. Elfojtott gondolatok árasztják el tudatalattidat. Lehetséges, hogy túl gyorsan próbálod felfedezni a tudattalan gondolataidat. Ha fulladás közben meghalsz, az arra utal, hogy érzelmileg újjászületsz. Ha túléled a fuldoklást, azt jelenti, hogy egy bizonyos helyzet vagy kapcsolat túl fog élni egy válságot.

Kihullnak a fogaid

Az álomkutatók szerint ez a leggyakoribb rémálom az érett/idősödő nők körében. A fogak segítségével közvetítjük a képet vonzerőnkről…ezért ha kihullnak, azt jelenti félünk az elutasítástól, illetve öregszünk. A menopauza idején a nők gyakran álmodják, hogy fogaik kihullanak. Tehát ha ezt álmodod, kis önbizalomra lesz szükséged, mert nem érzed magad vonzónak és nőiesnek!

A saját halálod

Bár egy ilyen álom teljesen hátborzongató, tele félelemmel és szorongással, nincs ok aggodalomra, mert egy pozitív jel. Ha valaki látja saját halálát, azt jelenti, nagy változások előtt áll. Egy negatív jelentéssel is bír, szimbolizálhat egy fájdalmas kapcsolatot, amelynek egészségtelen, romboló hatása van.

Valaki lelő, vagy megtámad

Na ez nem azért van, mert túl sok amerikai akciófilmet láttál. Az, ha valaki fegyverrel vagy egyéb eszközzel megöl, azt sugallja, hogy a való életben is megtapasztasz néhány ijesztő összecsapást. Úgy érzed egyes helyzetekben áldozattá válsz.

Irányíthatatlan autó

Ha ezt álmodod, azt jelenti hiányzik a stabilitás az életedből. Az életed uralhatatlan, akárcsak az autó, és jelentős változásra van szükséged. Ha azt álmodod, hogy nincs ki vezesse a kocsit, azt jelzi, hogy át kell értékelned az életedet, é át kell venned az irányítását. Másik jelentése, hogy nem szeretnél felelősséget vállalni a tetteidért.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Üldöznek

Ha valamitől menekülsz, az azt jelenti, hogy ki akarsz kerülni egy szituációt. Az üldözés nem más, mint a bizonytalanság metaforája. Ha tehát azt álmodod, hogy egy állat vagy gonosz ember üldöz, akkor az üldöző képviseli saját ki nem mondott, nem ismert haragodat. Egy másik alternatíva lehet, hogy egy ősi késztetés vagy félelem elől menekülsz.

Apokalipszis

Ha azt álmodod, hogy a világnak vége és hatalmas természeti csapások történnek, azt jelzi, hatalmas stresszben van részed. Lehet, hogy kiszolgáltatottnak érzed magad vagy tehetetlennek bizonyos helyzetekben.

Nem kapsz levegőt

Ha álmodban azt érzed, hogy nem tudsz levegőt venni, azt jelenti kimerült vagy. Az asztmában szenvedő emberek például gyakran álmodják ezt.

Zuhanás

Az álomfejtők szerint az egyik leggyakoribb álomról van szó. Egy ősi érzést hoz elő tudatalattinkból, erős traumát, bizonytalanságot jelképez. Félelmeinket és az élettől való tartást gyakran zuhanás formában álmodjuk meg. Ilyenkor az általad élt világ ingatag és bizonytalan, nem látsz más megoldást, mint lezuhanni róla.

Felkészületlenség és elkésés egy vizsgáról

Ha azt álmodod, hogy felkészületlenül jelentél meg egy közelgő eseményen, vizsgán, azt jelenti félsz attól, hogy nem tudsz eleget tenni munkádnak vagy feladataidnak. Ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni, hogy jól végezd munkádat és határidőn belül elkészülj feladataiddal.

Nem jön ki egy hang sem a torkodon, nem tudsz mozogni

Voltál már úgy, hogy nem tudtál segítségért kiáltani, nem tudtál elszaladni, pedig nagyon akartál volna? Ez azt jelenti, nem tudsz hangot adni valódi érzéseidnek, nem működik nálad az önkifejezés. Amit ilyenkor tehetsz, hogy relaxálj, fogadd el magad, és békés cselekvések útján juss el az önkifejezésig.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást