Turmixokat inkább tavasszal és nyáron kíván az ember, hiszen a melegben sokszor nem esik jól a nehéz étel, ráadásul ilyenkor olyan sok az elérhető friss zöldség és gyümölcs is, hogy igazán könnyű belőlük valamit összedobni. Ősszel és télen sem árt viszont, ha rendszeresen iszunk egy-egy vitamindús smoothie-t, főleg azért, mert ilyenkor szüksége van a szervezetednek a segítségre, és jól jön egy kis immunerősítés.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/4 A legfinomabb almáspités smoothie
Hozzávalók:
• egy alma
• fél banán (minél érettebb, annál jobb)
• 2 evőkanál zabpehely
• 1/4 teáskanál fahéj és ugyanennyi szerecsendió
• egy kávéskanál méz
• mandula- vagy zabtej
A fahéj és az alma miatt olyan lesz, mintha almáspitét innál, a zab pedig gondoskodik arról, hogy azért laktató is legyen a turmix. Ugyanez gondoskodik az összetett szénhidrátról, a mandula- vagy zabtej pedig a hozzáadott fehérjéről – utóbbi ráadásul kicsit édesebb is, mint a többi növényi tej, így mindenképpen jó alapanyaga bármilyen édes turmixnak. A méz ráadásul antioxidáns, immunerősítő, öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatású is.