Így a legfinomabb a spárga! Az alap recept és variációk

Így a legfinomabb a spárga! Az alap recept és variációk

Címlap / Életmód / Receptek / Így a legfinomabb a spárga! Az alap recept és variációk

Már javában tart a spárgaszezon, de ötleted sincs, hogy mit készíthetnél ebből a mennyei zöldségből, vagy esetleg a kivitelezésnél akadtál el? Tekintve, hogy egy egyszerre mutatós, ízletes, illetve vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban is gazdag, kár lenne kihagyni. A jó hír az, hogy ha ismered az alap receptjét – ami könnyen elsajátítható – akkor onnantól már elképesztően sokféleképpen variálhatod.

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Ezt tedd, ha megveszed

Mindenekelőtt fontos, hogy tudd, hogyan érdemes tárolni a spárgát, amíg nem készíted el. A boltból vagy termelői piacról hazaérve tedd egy vízzel felengedett tiszta, mélyebb befőttesüvegbe vagy pohárba. A maximális frissesség megőrzése érdekében a tetejére műanyag zacskót is tehetsz, majd mehet is a hűtőszekrénybe. Ha így tárolod, több napig is friss maradhat, de biztosabb, ha minél előbb felhasználod.

Ha elkészítenéd

Ha úgy döntesz, hogy ideje felhasználni a spárgát, először is mosd meg. A spárga végei kellemetlenül fásak és szívósak lehetnek, így ezeket egyúttal a legtöbbször érdemes letörni. Ahol elroppannak, onnantól már frissek. Ezután a legegyszerűbben úgy készítheted el, ha megsütöd. Csak tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, locsold meg egy kevés olívaolajjal, szórd meg egy csipetnyi sóval és borssal, majd mehet is a sütőbe.

Süsd addig, amíg olyan puha nem lesz, hogy villával könnyen átszúrhatóvá válik. Hogy ez mennyi időt veszi igénybe, a sütődtől és a spárga vastagságától függően is változhat. A ceruzavékony spárgának 220°C-ra előmelegített sütőben általában 10, a vastagabb spárgának pedig 15-20 percre van szüksége ahhoz, hogy átsüljön. Ha kivetted a sütőből, és hűlni kezd, máris fogyasztható.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!