6 isteni cukor- és laktózmentes jégkrém recept

6 isteni cukor- és laktózmentes jégkrém recept

Címlap / Életmód / 6 isteni cukor- és laktózmentes jégkrém recept / 3. oldal

Lekvárral rétegezve

Ha nincs sok időd a jégkrém elkészítésére, akkor irány a kamrapolc. Ha lekvárt kanalazol a formákba, tökéletes fagyasztott finomságot kínálhatsz a vendégeid számára.

Persze, egy kicsit bonyolíthatod is a receptet, és növényi joghurttal, vagy gyümölcspürével rétegezve is elkészítheted a jégkrémet.

Ennél a receptnél a látvány is sokat hozzáad a végeredményhez. Ha egy adag lekvárt, egy adag krémet/pürét teszel a formába, akkor csíkos lesz a fagyid, ha csak nagyon óvatosan kevered össze, akkor pedig márványos.

Mindegyik étvágygerjesztő!

 

Pasztillák és kekszdarabkák

Természetesen nem kell lemondanod az izgalmasabb édességekről sem, hiszen a házi jégkrémekbe ugyanúgy kerülhetnek kekszdarabkák, mint csoki pasztillák, vagy éppen magtöretek.

Sőt, frissen akár csokoládéval is nyakon önthetitek a jégkrémet és az így kapott bevonatot beleforgathatjátok kókuszreszelékbe, szárított aszalványokba, pl. tőzegáfonyába.

Ha pedig rajongasz a kávéért, akkor érdemes kipróbálnod a kedvencedet jégbe zárva.

Egyszerűen készítsd el növényi tejjel felturbózva, és már mehet is a fagyasztóba!

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást