Életmód / Táplálkozás

A te kávéd mennyire egészséges? Ezt nézd meg a csomagoláson

A te kávéd mennyire egészséges? Ezt nézd meg a csomagoláson

Melyik a legegészségtelenebb kávé?

Egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy rengeteg édesítőszer hozzáadása a kávéhoz vagy a túlzott koffeintartalmú italok ártalmasak az egészségre.

Mindezek ellenére nincs egyetlen fajta kávé, ami egyértelműen a legrosszabb lenne az egészségednek. Az előnyök és kockázatok a mértékletességtől függenek. Egy népszerű kávézólánc közepes fehércsokoládés mokkája 430 kalóriát, 16 gramm zsírt és 54 gramm szénhidrátot tartalmaz. A cukor és a zsír mennyisége aggályos.

A spektrum másik végén a francia pressben főzött világos pörkölésű kávé áll: egy teljes kancsó elfogyasztása több koffeint és diterpént eredményez, mint amire valóban szükséged van, ez pedig egészségügyi hátrányt jelent még akkor is, ha tejszín és cukor nélkül iszod a kávédat.

Ennek ellenére fontos, hogy élvezd a csésze kávédat – legyen az édesített, sötét pörkölt vagy bármilyen típusú, ami neked örömet okoz. „A teljes étrend számít” – mondja Shanta Retelny – „nem egyetlen étel vagy ital.”

Különböző kávéfajták egészségre gyakorolt hatása
Alexandra Fuller/unsplash.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást