Szerelem / Párkapcsolat

Lebuktatta a pasikat a speciális szemüveg! Ezt nézik meg először a nőkön!

Speciális szemüveg

A szemüveg nem hazudik

A University of Nebraska munkatársai 36 férfi bevonásával végeztek kísérletet. A férfiak olyan szemüveget kaptak, ami figyeli a szemmozgást, és a másodperc tört részét is méri, ha a tekintet elidőzik valahol. Miután a férfiak felvették a szemüvegeket, a tudósok képeket mutattak nekik 10 különböző nőről, köztük vékony, kerek és homokóra alkatúakról.

A férfiak minden esetben sokkal több időt töltöttek a nők testének megfigyelésével, mint amennyi időt a nők arcának megnézésére fordítottak. Azok a nők pedig, akiknek a dereka keskeny, a keble telt, a csípője pedig széles volt, még hosszabb ideig érezhették volna magukon a férfiak tekintetét.

Modern okok és ősi ösztönök

Az, hogy a férfiak miért nem képesek kontrollálni a figyelmüket, és nézik meg azonnal a nők testét, egyrészt ősi ösztönökre vezethető vissza: a karcsú derék, a telt kebel és széles csípő az anyaság ősi motívumai, aki ezekkel a paraméterekkel rendelkezik, az valószínűleg képes egy gyermek kihordására és felnevelésére, a férfiak pedig ösztönösen olyan nőt keresnek, aki képes világra hozni a gyermeküket.

A tanulmány vezető szerkesztője, Sarah Gervais szociálpszichológus szerint azonban egy sokkal modernebb – és lehangolóbb – ok is áll a mögött, miért csak a testre, és nem az arcra fókuszálnak a férfiak.

Olvastad már?  10 férfit kérdeztünk, miért léptek félre - 10 különböző okot mondtak

Ma a médiában a nőket sokszor tárgyként jelenítik meg, akiknek a szerepe kimerül abban, hogy formás testükkel szórakoztatóbbá, eladhatóbbá tesznek valamit. Ez a kép már annyira beépült a mindennapjainkba, hogy amikor a férfiak elfordulnak a képernyőtől, és az átlagos nőt kezdik el figyelni, ugyanezeket a jellemzőket keresik.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2