Szerelem / Párkapcsolat

Lebuktatta a pasikat a speciális szemüveg! Ezt nézik meg először a nőkön!

Speciális szemüveg

Hozzátette, ugyan a tanulmány eredménye a legtöbb nő számára nem volt újdonság, tudományos bizonyíték eddig nem létezett arra, amit az ellenkező nem képviselői eddig is sejtettek: a férfiak, amikor csak tehetik, felmérik a hölgyek adottságait, és az arc az egyik utolsó dolog, amire figyelmet fordítanak.

A nők sem különbek

Érdekes adalék, hogy a kísérlet során a kutatók nem csak férfiakra, nőkre is feltették a szemmozgást figyelő szemüveget. A 29 nő hasonló eredménnyel zárta a teszteket, mint a férfiak, ugyanis ők szintén hölgytársaik testi adottságait mérték fel elsősorban.

A kutatók szerint ez azzal magyarázható, hogy az ősi ösztön a nőkben is dolgozik, nőtársaikban potenciális versenytársakat látnak, és mivel tudják, hogy mi ragadja meg legjobban a férfiak érdeklődését, ők is ez alapján mérik fel, hogy a másik nő jelent-e valamilyen veszélyt a számukra.

Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatása a kutatásnak, szívesen megtudnánk ugyanis, hogy vajon a nők is hasonló paramétereket figyelnek-e meg, amikor férfiak képét mutatják nekik, illetve, hogy férfiak mit néznek meg elsőként olyan férfiak képein, akik potenciális veszélyforrást jelenthetnek számukra a párkeresés során.
 

Oldalak: 1 2