A hideg hónapokban már egyre kevesebb friss zöldséget találni a piacokon, éppen ezért nem is értjük, hogy lehet, hogy a csicsóka ennyire kikopott a köztudatból. Pedig nem csak azért érdemes beépíteni akár a fogyókúrás étrendedbe is, mert ilyenkor nem igazán bőséges a választék vitaminforrások terén, hanem azért is, mert tápanyagokban gazdag, mégsem hizlaló finomság.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/6 Miért érdemes csicsókát enni?
A friss zöldségek és gyümölcsök vitamintartalmával semmi sem vetekedhet, a csicsókát pedig ősszel és télen is frissen szerezheted be a piacról. A kalcium, kálium, foszfor, cink és magnézium mellett a csicsókában értékes vitaminok is találhatóak, fogyasztásával gondoskodhatsz a C-, B1- és B2-vitamin beviteléről, de a béta-karotin szükségleted fedezéséről is.
A csicsókában található antioxidánsok nem csak a jó közérzetről gondoskodnak, de a rák megelőzésében is fontos szerepet játszanak, emellett a zöldséget a szív- és érrendszer védelmezőjeként tartják számon.