Otthon / Kert és terasz

A lakásodba tötéletesen illő szobanövények a feng shui szerint

Bonszai

Rózsa

A rózsa a világ minden pontján a szeretetet, a szépséget, de egyben az ezekkel együtt járó problémákat is szimbolizálja. A feng shui szerint is hasonló a jelentése és a hatása is: ha rózsát teszünk a hálószobánkba, akkor az arra fog ösztönözni bennünket, hogy keressük a szépet, a szereteten alapuló kapcsolatokat, de legyünk tisztában azzal, hogy ezzel nehézségek is együtt járnak. A rózsa segíthet a felmerülő problémák elfogadásában, illetve abban, hogy a másikat akkor is szépnek és vonzónak lássuk, ha ismerjük jónéhány apró, szúrós hibáját is.

Szúrós növények

A feng shui szerint minden határozottan szúrós, éles, tüskés berendezési tárgy negatív hatással lehet az életünkre, legyen szó egy használati tárgyról vagy akár néhány szobanövényről, természetesen a rózsát kivéve. Ezért ha követjük az elmélet tanításait, akkor inkább száműzzük a nappalinkból és a hálószobánkból a kaktuszokat, anyósnyelveket: ezek ugyanis bennünket is keserűbbé, kritikusabbá, másokat ok nélkül megbántókká, vagyis szúróssá változtathat.

Bonszai

Hiába hasonló a feng shui és a bonszai származása földrajzilag, az előbbi mégsem ajánlja, hogy bonsaiokat tartsunk az otthonunkban. A nagyon mutatós és kifejezetten dekoratív bonsaiok ugyanis nagyon sok törődést és ápolást igényelnek, mégis nagyon lassan növekednek. Ezért különösen káros lehet, ha például a dolgozószobában, vagy akár a munkahelyünkön tartunk ilyet, mivel azt eredményezheti, hogy hiába fordítunk sok időt a munkánkra, pénzkeresetünkre, mindez nem fog erősödő sikert eredményezni. Alkalmas azonban a teraszra vagy kinti terekre.

Oldalak: 1 2