Kert és terasz / Otthon

A lakásodba tötéletesen illő szobanövények a feng shui szerint

A lakásodba tötéletesen illő szobanövények a feng shui szerint

Bambusz

A bambusz nagyon hasznos növény, aminek alkalmazását a feng shui kifejezetten ajánlja. Az életünk minden területén energiát adhat, ezért bárhol a lakásban jó, ha van egy ilyenünk. A siker és az érvényesülés jelképe is, ezért a dolgozószobában kifejezetten látványos hatást remélhetünk tőle. Egyben azonban a nyugalom szimbóluma is, ezért hálószobánkban is elhelyezhetünk belőle, sőt amennyiben tartós párkapcsolatra vágyunk, akkor a legjobb, ha inkább kettő van belőle.

Aloé

Az aloénak szintén nagyon sok pozitív hatást tulajdonít a feng shui. Feltölt energiával, segít túljutni a saját lustaságunkból fakadó problémákon, ezért a lakás bármelyik pontján eredményesen alkalmazhatjuk. Egészséget, gazdagságot és békét hoz, vagyis magába foglal minden olyan vágyat, amire általában törekszünk. Bármennyi aloét tarthatunk otthonunkban, hiszen a feng shui alapján kizárólag pozitív hatással lehet életünkre, ráadásul annak minden egyes területén.

Fokföldi ibolya

A fokföldi ibolyánk szintén olyan hatásokat tulajdonít a feng shui, amelyek az élet rengeteg területén segíthetnek a boldog, kiegyensúlyozott mindennapok megteremtésében. Feltölt energiával, segíti a jókedv dominanciáját s nem utolsó sorban megnyugtató harmóniát áraszt maga körül. Nyitottabbá, a többi ember iránt érdeklődőbbé és fogékonyabbá tesz bennünket, így segít a barátságok elmélyítésében. Pozitív gondolkodásra és életigenlésre sarkall, ideális helye a nappali, vagy más olyan helység, ahol a társas érintkezések leginkább zajlanak.

Még 3 szobanövény a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Rózsa

A rózsa a világ minden pontján a szeretetet, a szépséget, de egyben az ezekkel együtt járó problémákat is szimbolizálja. A feng shui szerint is hasonló a jelentése és a hatása is: ha rózsát teszünk a hálószobánkba, akkor az arra fog ösztönözni bennünket, hogy keressük a szépet, a szereteten alapuló kapcsolatokat, de legyünk tisztában azzal, hogy ezzel nehézségek is együtt járnak. A rózsa segíthet a felmerülő problémák elfogadásában, illetve abban, hogy a másikat akkor is szépnek és vonzónak lássuk, ha ismerjük jónéhány apró, szúrós hibáját is.

Szúrós növények

A feng shui szerint minden határozottan szúrós, éles, tüskés berendezési tárgy negatív hatással lehet az életünkre, legyen szó egy használati tárgyról vagy akár néhány szobanövényről, természetesen a rózsát kivéve. Ezért ha követjük az elmélet tanításait, akkor inkább száműzzük a nappalinkból és a hálószobánkból a kaktuszokat, anyósnyelveket: ezek ugyanis bennünket is keserűbbé, kritikusabbá, másokat ok nélkül megbántókká, vagyis szúróssá változtathat.

Bonszai

Hiába hasonló a feng shui és a bonszai származása földrajzilag, az előbbi mégsem ajánlja, hogy bonsaiokat tartsunk az otthonunkban. A nagyon mutatós és kifejezetten dekoratív bonsaiok ugyanis nagyon sok törődést és ápolást igényelnek, mégis nagyon lassan növekednek. Ezért különösen káros lehet, ha például a dolgozószobában, vagy akár a munkahelyünkön tartunk ilyet, mivel azt eredményezheti, hogy hiába fordítunk sok időt a munkánkra, pénzkeresetünkre, mindez nem fog erősödő sikert eredményezni. Alkalmas azonban a teraszra vagy kinti terekre.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást