Ha nincsenek ellenedre az olyan finomságok, mint az ananászos csirkeragu vagy az őszibarackos pulykamell, akkor minden bizonnyal az almás krumplipüré is ízleni fog. Édeskésebb ízt ad a krumplipürének, és igazán jól párosítható szintén édesebb főételekkel.
Hozzávalók: 4 közepes burgonya, meghámozva és felkockázva, 2 közepes alma, meghámozva és negyedelve, 1/2 teáskanál só, 1 kisebb hagyma, negyedelve és vékonyra szeletelve, 1/4 csésze vaj, 1 teáskanál almaecet, 1/2 teáskanál cukor, 1 csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítés: Tedd a burgonyát, az almát és a sót egy nagy serpenyőbe, majd adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje a serpenyő tartalmát.
Forrald fel, és főzd nagyjából 12 percig az almát és a burgonyát, amíg meg puhulnak.
Közben egy kis serpenyőben párold puhára a hagymát.
Szűrd le a burgonyát és az almát. Add hozzá a vajat, az almaecetet és a cukrot, majd pürésítsd simára.
Szórd meg a tetejét a hagymával és a szerecsendióval.
Sajtos-karfiolos krumplipüré
https://hu.pinterest.com/pin/481603753905127733/
A sajt egy kitűnő alapanyag, hiszen rengeteg ételt krémesebbé és ízletesebbé tehetünk vele. Krumplival pürésítve pedig csak még jobb lehet, ha pedig egy jellegzetes, különlegesebb ízt is szeretnél adni neki, akkor karfiollal is dobd fel. Friss petrezselyemmel kombinálva pedig egy igazán tavaszias köret válhat belőle.
Hozzávalók: fél kg kis vörös burgonya, negyedelve, 1 csésze friss karfiol kis darabokra vágva, 2/3 csésze csökkentett zsírtartalmú reszelt cheddar sajt, 1/4 csésze csökkentett zsírtartalmú tejföl, 1/4 teáskanál só, ízlés szerint friss petrezselyem
Elkészítés:
Mosd meg a burgonyát, tedd egy nagy lábasba engedd fel vízzel, majd fedd le. Ha felforrt, csökkentsd a hőfokot, és főzd még tíz percig.
Add hozzá a megtisztított karfiolt, és főzd addig a lábas tartalmát, amíg a karfiol és a burgonya is kellőképpen puha lesz.
Szűrd le, majd pürésítsd sajttal, tejföllel, sóval, és ízlés szerint friss petrezselyemmel.