„Nem nézek ki olyan jól, hogy válogassak!” – Így reagáltak a pasik arra, hogy kosarat kaptak

„Nem nézek ki olyan jól, hogy válogassak!” – Így reagáltak a pasik arra, hogy kosarat kaptak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Nem nézek ki olyan jól, hogy válogassak!” – Így reagáltak a pasik arra, hogy kosarat kaptak

A nemek állandó harca ez a szituáció: a nők a szemüket forgatják a sok rámenős pasi miatt, aki nem ért a szép szóból, de a férfiaknak ennek ellenére minden alkalommal össze kell szednie a bátorságát és próbálkoznia kell, akkor is, ha már számtalanszor sikertelen volt a nőknél.

Ez a helyzet egyik nem számára sem könnyű, de sajnos nemigen változtathatunk rajta, hacsak annyiban nem, hogy a férfiak hamarabb veszik a lapot és nem erőlködnek, a hölgyek pedig finoman próbálják tudtukra adni, hogy nem érdekeltek az udvarlásban. Öt nő meséli el a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogyan közölte egy pasival, hogy nem tetszik neki.

Egyenes beszédre agresszió volt a válasz

Anna (38) elvált két kisgyerekkel és nemrég került vissza randizás körforgásába. Állítása szerint megdöbbentette, mennyit változtak a férfiak udvarlási szokásai, mióta húszéves volt.

„A volt férjemet az egyetemen ismertem meg, így sosem volt igazán gyakorlatom randizásban, vagy szórakozóhelyen való ismerkedésben. Szinte sokkolt az a jelenség, hogy hiába mondom egy férfinak, hogy köszönöm az érdeklődését, de nem őt keresem, erre sokszor támadás a válasz. Számonkérnek, hogy akkor mégis, kire vagy mire vágyom, de én nem érzem úgy, hogy nekem ezt ki kellene fejtenem nekik.”

Az azonnali kosár a megoldás

Kinga (18) tipikus mai fiatal: gimnáziumba jár, műszempillája van és már teljesen más világban nőtt fel, mint édesanyja. Az ő módszere a gyors leépítés.

„Én nem kertelek, ha idejön a pasi és nem tetszik, egyből megmondom neki, hogy bocs, de nem. Ha értetlenkedik, vagy tovább próbálkozik, akkor otthagyom, nem foglalkozom vele tovább.”

YuliyaKirayonakBO/depositphotos.com

Felszívódás, majd tiltás

Szilvia (29) egy multinál dolgozi, de a magánéletben közel sem olyan rámenős, mint a tárgyalóasztalnál. Ő maga is tudja, hogy nem mindig kezeli a legjobban a dolgokat.

„Én sajnos nem vagyok elég határozott ahhoz, hogy kerek perec megmondjam egy férfinak, hogy nem tetszik. Az online térben könnyű dolgom van, mert ott elég, ha nem válaszolok nekik, egy idő után eltűnnek, de a személyes találkozás után már sokkal kínosabb elhajtani őket. Nem vagyok büszke rá, de ha nagyon erőszakosak, akkor kitalálok elfoglaltságokat, amiért nem érek rá, de arra is volt már példa, hogy azt, aki minden nap irkált, egyszerűen letiltottam.”

Visszautasításra bunkósággal reagálnak

Petra (23) már két éve szingli, egy hosszú kapcsolat lezárása óta. Ő társkereső applikációk segítségével keresi az igazit, egyelőre nem sok sikerrel.

„Az elején úgy voltam vele, hogy mindenkinek kedvesen válaszoltam, és ha a profilja alapján nem nyerte el a tetszésemet az illető, finoman megírtam neki, hogy nem az esetem, de sok szerencsét kívánok a további keresgélésben. A többség erre már nem is válaszol, egy elenyésző számú egyén visszaír, hogy viszont kívánja, míg mások elkezdenek bunkózni. Olyanokat írnak, hogy kövér vagyok, vagy hogy nem nézek ki olyan jól, hogy válogassak.” 

Irány a barát-zóna

Judit (32) már több komoly kapcsolaton és tucatnyi randin van túl, de állítása szerint a visszautasításban még mindig nem profi.

„Érzékeny ember vagyok, én nem tudok valakit csak úgy elküldeni. Egy-két randi után sokszor előfordul, hogy már törődöm annyira az illetővel, hogy nincs szívem megszakítani vele a kapcsolatot, így inkább beteszem a barát-zónába. Tudom, hogy a pasik nem szeretik azt hallani, hogy legyünk inkább barátok, de számomra még mindig ez a legkíméletesebb módja annak, hogy valakit kikosarazzak.”

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást