Életmód / Táplálkozás

5 zöldség, amit nem szabad meghámozni, de sajnos mindig megtesszük

5 zöldség, amit nem szabad meghámozni, de sajnos mindig megtesszük

Gomba

Tegye fel a kezét, aki hámozott már mániákusan több kiló apró gombát, és őrült meg tőle majdnem teljesen! Van egy rossz hírem: abszolút feleslegesen szenvedtetek vele, mert a gomba héja egy jó mosás után teljesen ehető, és még az ízt sem változtatja meg.

Krumpli

A krumplihámozás már-már magyar népszokás, pedig a zöldség héja teljesen ehető, és rengeteg időt és energiát spórolnánk meg vele, ha nem hámoznánk meg.

A titok itt is egy alapos mosás, sültkrumplihoz, steak krumplihoz, vagy gyakorlatilag a főtt krumplin kívül bármihez mehet bele a héj.

A főtthöz is csak azért nem, mert sokan összenyomkodják, a héjat pedig nem lehet.

Burgonya mosása
istockphoto

Tök, cukkini

Nyersen ugyan a tök héja nem fogyasztható, de jól átsütve a héját is meg lehet enni. A cukkini héját akár még nyersen is megehetjük, de alapvetően mindkét zöldséget hőkezelve, ezáltal puhítva fogyasztjuk, így az a veszély nem fenyeget, hogy kemény a héjuk. Nyugodtan dobd bele a sütőbe héjastul mindkettőt, persze mosás után!

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • klarazsuzsa
    2021.04.29., 12:30

    Gyakorlatilag a krumplipüréhez kell eltávolítani a héjat. Főzni lehet héjastól. 😊

    Válasz

Írj egy hozzászólást