Otthon

Köszöntenéd a szeretteidet? Csodálatos karácsonyi üdvözlőszövegek

Már sokkal kevésbé szokás, de még mindig él a hagyomány, mely szerint karácsonykor kedves üdvözletekkel lepjük meg szeretteinket. Ha te is unod az agyonismételt szlogeneket és mondatokat, akkor szemezgess az alábbi összeállításból!

„Mikor Szent Karácsony angyalai szállnak, öröm a vendége minden igaz háznak. Eltörpül ilyenkor a lárma az árnyék, megszépül a szívben minden igaz szándék. Boldog karácsonyt kívánok!”

„Az ünnepek mágikus pillanatai örökké a szívünkben élnek. Nem számít, hány év van a hátad mögött, te is segítesz életben tartani a varázslatot. Köszönöm, hogy különlegessé teszed számomra a karácsonyt!”

„A hó alatt alszanak a házak, az egész világ csupa varázslat. S mint valami tündérálom, jön el hozzánk Szent Karácsony. Békés Ünnepeket kívánok!”

„Az ünnep nem egy nap. Az ajándék nem a fa alatt vár. Az igazi ajándék az Életben vár. És a karácsony maga az ajándék. Akit az Élettől kapunk. Nekem te vagy a karácsony.”

„Most a fenyőfák ágai védnek, most, aki éhes, kapjon ebédet, most, aki álmos, álmodni tudjon, most, aki gyertya, el ne aludjon!”

Olvastad már?  Ajándék-para? Szarkasztikus idézetek, amik pólóra kívánkoznak

„A bent didergő éjszakát sejlő fényremény fűti át, szív öröme feldereng, benső béke csöndje cseng,
nyugalom derűje száll, s angyalok ideje jár.”

„Nő a dér, álom jár, hó kering az ág közt. Karácsonynak ünnepe lépeget a fák közt.”

„Legyen veled Karácsony Angyala, legyen áldás és ünnep az Ünnep, szeretet simítsa lelkedet, mikor a csengők megcsendülnek.”

„Szelek szárnyán, fenyőágon, megérkezett a karácsony. Fogadjuk meleg szobával, friss sültekből vacsorával, ünnepeljük, marasztaljuk, énekszóval magasztaljuk.”

„Karácsonyi ajándék ötleteim: az ellenségednek megbocsátás, az ellenfelednek türelem, a barátodnak szeretet, a partnerednek szívesség, mindenkinek jóindulat, minden gyermeknek egy jó példa, magadnak tisztelet.”

„Ahány csengő: csendüljön, ahány gyerek: örüljön, ahány gyertya: mind égjen, karácsonyi szépségben.”

„Halld a csengő szép szavát, mily vidáman száll! Fényes titkok ajtaját nyitja, nyitja már, tárul ajtó, tárul szív, zendül a szoba: tündökölve ott virít a karácsonyfa!”

„Karácsony este van. Manók és mókusok csöngettyűznek ezüst dióval.  Te itt állsz álmaim között díszítve aranyozott útravalóval.”