A téli hónapokban még jobban kívánjuk a leveseket és főzelékeket, amik átmelegítenek – és nem mellesleg könnyen elkészíthetőek. Sőt, mi lenne, ha a kalóriát inkább hasznos tápanyagra cserélnénk? Íme néhány szuper recept, amihez nincs szükség lisztes habarásra, sem rántásra, de a végeredmény mégis mennyei!
3/3 Kelkáposzta főzelék
Káposztából sosem elég, de nem csak azért, mert tele van vitaminnal, hanem mert egy tányér is hihetetlenül tápláló, és valamilyen feltéttel, kenyér nélkül is laktató egytálétel.
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kelkáposzta, 3 db közepes burgonya (lehet édesburgonya is), 1 gerezd fokhagyma, 1 ek olívaolaj, só, őrölt kömény, majoranna, ételízesítő ízlés szerint.
Kezdd a burgonyával, mert annak egy picit több idő kell. Hámozd meg, vágd fel apró kockákra és egy fazékba tedd fel főni a fokhagymával együtt. Amíg a burgonya megpuhul, addig előkészítheted a kelkáposztát: a külső leveleit vágd le, távolítsd el a vastag ereket, és szedd szét leveleire. A felhasználható részeket mosd meg és csíkozd fel. Ha a burgonya megpuhult, akkor turmixold össze, majd add hozzá a káposztát. Ne főzd teljesen pépesre, mert állás közben még tovább puhul és sűrűsödik. Fűszerezd ízlés szerint, és adj hozzá egy kis olívaolajat, hogy még selymesebb legyen.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!