A téli hónapokban még jobban kívánjuk a leveseket és főzelékeket, amik átmelegítenek – és nem mellesleg könnyen elkészíthetőek. Sőt, mi lenne, ha a kalóriát inkább hasznos tápanyagra cserélnénk? Íme néhány szuper recept, amihez nincs szükség lisztes habarásra, sem rántásra, de a végeredmény mégis mennyei!
2/3 Cukkinifőzelék görög joghurttal
A cukkini egy könnyen emészthető zöldség, ezért vacsorára is fogyasztható. Ha laktózérzékeny vagy, akkor a hozzávaló tejtermékeket nyugodtan cseréld le a bevált termékeidre.
Hozzávalók 2 adaghoz: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 1 dl tej, 1 dl görög joghurt, 1 db leveskocka, 1 cukkini, só, bors ízlés szerint, ½ teáskanál cukor, 1 ek fehérborecet.
A vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd a cukkinit, és öntsd fel éppen annyi vízzel, hogy elfedje (de az sem baj, ha picit kevesebb, mert a cukkini is enged vizet).
Dobd bele a leveskockát és add hozzá a sót és a borsot, majd az összepréselt fokhagymát. Hagyd főni 20-25 percig, majd vedd le a tűzről, add hozzá a tejet és a görög joghurtot, és turmixold össze. Alacsony lángon helyezd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot és a fehérborecetet. Fontos, hogy ne forrald, csak melegítsd, így lassan sűrítsd még 20-30 percig.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!