Kiderül, mennyire vagy elégedett az életeddel – Így készítsd el életed tortáját!

Kiderül, mennyire vagy elégedett az életeddel – Így készítsd el életed tortáját!

Címlap / Életmód / Egészség / Kiderül, mennyire vagy elégedett az életeddel – Így készítsd el életed tortáját!

Az év végéhez közeledve legtöbbünkben felmerül a fránya gondolat, hogy jövőre ezt vagy azt a dolgot bizony másképpen kellene csinálni. Jó lenne változtatni valamin, fejlődni valamiben vagy csupán elindulni egy jobb irány felé. Lehet szó apróságokról vagy akár nagy törekvésekről is. Ahhoz azonban, hogy kitűzzük magunk elé egy célt, tisztában kell lennünk magunkkal: hogy érezzük magunkat, mennyire vagyunk elégedettek, stb. Ennek kiderítésére hoztunk nektek egy nagyon egyszerű ötletet. A neve: torta módszer.

Fogj egy nagy papírlapot és egy tollat

Rajzolj egy nagy kört a papírlapra és ezt a kört oszd fel egyenlő szeletekre (min. 6-ot javaslunk), hogy a végeredmény olyan legyen, mintha egy tortát néznél felülről. Hogyha ezzel megvagy, akkor a szeletekbe írd bele az alábbi szavakat:

  • család,
  • párkapcsolat,
  • barátok,
  • munka,
  • egészséges életmód: sport, étkezés, stb.,
  • hobbi.

De persze, hogyha úgy érzed, hogy a Te életedben több szelet is van, akkor nyugodtan rajzolj többet! Pl. kibővítheted háziállatokkal, karitatív munkával, stb.

Eddig nagyon egyszerű, de ezután jön a fejtörős rész

Fogj egy színes ceruzát – mostanában úgy is annyira trendi a felnőtt színezés – és minden egyes szeleten gondolkodj el.

Vedd végig, hogy életednek azon területével mennyire vagy elégedett és arányosan annyira színezd be a tortaszeletet, amennyi boldogságot érzel vele kapcsolatban.

Ne kapkodd el a színezést, szánd rá az időt, hiszen csak úgy lesz értékelhető az eredmény.

Életed tortája készen is van!

Hogyha kész vagy mind a hat (vagy esetleg több) szelet kiszínezésével, akkor örülhetsz, mert már a finisben vagy! Ennek a módszernek a segítségével tényleg alaposan szemügyre veheted az életedet. Világosan kiolvashatod életed tortájából, hogy mely területek pozitívak és melyek kevésbé. Arra azért ügyelj, hogy ha például az egészséges életmód igen kevéske színt kapott, ugyanis az utóbbi időben nem volt egy szabad órád se, hogy elmenj mozogni és őszintén szólva mindenre oda tudtál figyelni az év végi hajtásban, csak arra nem, hogy rendesen és normálisat egyél, akkor se keseredj el a tortaszeleted láttán!

Ennek a módszernek nem az a lényege, hogy az eredmény után zokogva önsajnálatba merülj és a mártírkodós „Ezt is elrontottam, már megint” mondatot hajtogasd magadban. Pont ellenkezőleg, az a célja a tortamódszernek, hogy nemes egyszerűségével felhívja a figyelmedet arra, hogy melyik az az életszelet, ami esetleg kevés fókuszt kapott a közelmúltban, de most már itt az ideje, hogy vele is törődj egy kicsit.

Jöhet 2017!

Tehát a cél, hogy jövőre a kevésbé jól szerepelt területekre is koncentrálj és persze az eddig jól teljesítő szeleteket sem szabad elhanyagolnod, hogy életed teljes és kiegyensúlyozott legyen. Gondolj arra, hogy csakis Te irányítod az életed, Te vagy a rendezője, úgyhogy csak is Te vagy felelős az életedért és annak minőségéért.

Ebből kiindulva csak Te vagy képes a változásra, a fejlődésre, a kishitűséget viszont mindenképpen hagyd hátra, mert nem szolgálja a javadat. A jövőre próbálj meg minél inkább pozitívan tekinteni, és nem csak januárban, hanem lehetőleg egész évben! A negatív gondolatokat pedig hessegesd el, ha már megszüntetni őket teljesen nem tudjuk.

Tehát nem maradt más hátra, mintsem hogy el kezd gyártani a terveket 2017-re! Nem mondjuk, hogy könnyű lesz, de legalább tudatos! 🙂

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást