Életmód / Egészség

5 kevésbé feltűnő jel, ami arra utal, hogy megfertőzött a koronavírus

Azonban a vírusnak a nehéz légzésen és magas lázon túl több tünete is van, ami talán nem olyan szembetűnő, de mégis arra utal, hogy elkaphattad a betegséget. A CDC (járványmegelőző központ) és a WHO szerint ha ezek igazak rád, megvan rá az esély!

Hasogató fejfájás

Most, hogy kevesebbet tudsz kimozdulni otthonról, és ezzel együtt többet nézed a tévét és a telefonodat, a fejfájás egyébként is nagyobb eséllyel kialakulhat nálad. Azonban ezen túl a koronavírus egyik tünete is lehet! 

Amennyiben minden nap fáj a fejed, és 5-7 nap alatt egyre inkább erősödik, úgy nem kizárt, hogy elkaptad a vírust.

Pláne, ha egy hét után köhögés és láz is társul a tünetek mellé.

Természesen nem kell megijedni, ha fáj a fejed, de ha a monitor előtt töltött idődet lecsökkentetted, többet iszol, eleget alszol, és még mindig fennáll a probléma, érdemes lehet telefonon beszélned a háziorvosoddal!

Nem érzed az ízeket

Még az orvosokat is váratlanul érte, amikor néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy a koronavírus egyik kevésbé feltűnő tünete lehet az ízlés és szaglás elvesztése.

Ha az utóbbi időben te is alig érzed például a kávé illatát vagy az ételek ízét, úgy nem kizárt, hogy a vírus megtámadta ezt az érzékszervedet.

Átlagosan 10-ből 7 koronavírusos betegnél jelenik meg ez a tünet, ezért fontos komolyan venni, és utánajárni, nálad mi okozhatja!

Olvastad már?  Koronavírus: Fertőzésveszélyes lehet, ha nem hajtod le a WC-ülőkét

Emésztéssel kapcsolatos gondok

Sokakban fel sem merül, hogy a gyomorproblémákat is érdemes lenne a koronavírushoz kötni, pedig valójában egészen gyakori tünet a betegeknél!

A fertőzött emberek többségénél ez egyet jelentett az étvágy elvesztésével, de a hasmenés, hányinger és hányás is lehet a koronavírus jele.

Természetesen mindig figyelni kell arra, hogy egyéb tünetekben magadra ismersz-e, de amennyiben igen, úgy nem árt jelezned a problémát az orvosodnak!

Még két nagyon fontos tünet a következő oldalon, lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2