5 dolog, ami problémát okozhat a kertszomszédoddal

5 dolog, ami problémát okozhat a kertszomszédoddal

Címlap / Életmód / Lélek / 5 dolog, ami problémát okozhat a kertszomszédoddal

Amikor kertes házba költözik az ember, nem igazán gondol bele, hogy bármi probléma kialakulhat a szomszédjával. Én azonban meglepetten tapasztaltam, hogy amikor megépült a házunk, mennyi mindenre oda kellett figyelni a mellettünk élőket illetően.

Ilyenkor szokott kiderülni ugyanis, hogy jó szomszédi iszonyról vagy jó szomszédi viszonyról beszélünk. Szerencsére nekem nem volt soha komolyabb összetűzésem a szomszéddal, de sajnos vannak olyan esetek, amikor egy-egy kertet érintő probléma hatalmas konfliktust szül két ember vagy család között. Ezeket pedig a bimbózó jövőbeli kapcsolat érdekében ajánlatos orvosolni és mihamarabb megoldani.

Persze az sem mindegy, hogy milyen maga a szomszéd, és mennyire hajlik arra, hogy közös erővel helyrehozzuk a dolgokat odakint. Van, akivel kompromisszumkészen mindent meg lehet oldani együtt, de sokszor előfordul, hogy egy mindenbe belekötő, rosszindulatú típussal találja az ember szemben magát. Hiába ugyanis a jó idő és a sok kültéri program, ha bizonyos dolgok – elrontva a tavaszi és nyári élményeket – feszültséget okoznak.

Nézzük, melyek azok a leggyakoribb problémák, melyekből a legtöbb nézeteltérés adódik a kert szomszédunkkal:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!