Szeretnél sikeresebb lenni? Ezekre használd a lazább nyári időszakot!

Horváth Petra
Írta: ,
Szeretnél sikeresebb lenni? Ezekre használd a lazább nyári időszakot!

Kép forrása: unsplash

Beköszöntött a nyári időszak, amikor kicsit belassul az élet mindenhol. Nem csak az iskolásoknak jelent lazább időszakot a nyár, hanem nagyon sok dolgozó embernek is. Ilyenkor mindenki visszább vesz a tempóból – kivéve a vendéglátás és kereskedelmi szféra –, kivesszük a hosszabb szabadságainkat, hétvégente is igyekszünk kizökkeni a megszokott városi életből, rengeteg ügyfél eltűnik napokra, hetekre, akár hónapokra is. Azonban a felszabadult időnket és a szabadságunkat az előnyükké kovácsolhatjuk, ha betartunk pár egyszerű útmutatást!

Tanulj nyelvet! Kép forrása: mihtiander/Depositphotos

Az általános iskolában és a középiskolában még hatalmas bullshit-nek tartjuk a nyelvtanulást, az egyetemen sem feltétlenül vesszük komolyan, de azért beépítünk pár angol – esetleg olasz vagy francia, stb. – kifejezést a szótárunkba, mert attól menőbbnek hatunk.

Aztán, ahogy telnek az évek, ráébredünk, hogy a nyelvtanulás nem azért fontos, mert az iskolapadban belénk akarták verni a tanárok, vagy, mert a szüleink nemes egyszerűséggel rávágták, kell és kész.

A nyelvtanulással közelebb kerülhetünk más kultúrákhoz, emberekhez. Megérthetünk olyan írásokat és műveket, amik sose jönnek velünk szembe az anyanyelvünkön. Nem mellesleg pedig piaci előnybe kerülhetünk a pályánkon, még ha közvetlenül a munkákhoz nincs is szükség idegennyelv tudására!

Fejleszd önmagad! Kép forrása: unsplash

Akár a szakterületeden, akár egy másik pályán, ami nagyon érdekel, és szívesen elhelyezkednél benne, vagy szorosan kapcsolódik a mostani munkádhoz.

A siker hátterében mindig a befektetett idő és munka áll.

Ahhoz, hogy jobb lehess a munkatársaidnál vagy a versenytársaidnál, nincs szükség semmilyen titkos „fegyverre”.Olvass könyveket a témában, vegyél részt ingyenes vagy akár belépő díjas szemináriumokon, előadásokon és tanfolyamokon! Keresd a lehetőségeket, amikkel tovább fejlesztheted a tudásod, és több, jobb lehetsz másoknál. Ilyen egyszerű az egész!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!