5+1 dolog, ami rombolja a karizmádat egy fontos találkozón

Írta: ,

Legyen szó munkahelyi beszámolóról, állásinterjúról vagy éppen a leendő anyósoddal való első találkozásról, vannak események, amelyeken szeretnénk a lehető legjobb formánkat hozni. Ha fontos találkozóra készülsz, érdemes az alábbi körülményeket elkerülni, megelőzni vagy kivédeni, mert miattuk esetleg nem alakul ki rólad olyan jó benyomás, mint amilyet egyébként megérdemelnél.

Túl sokat beszélsz

A mosolygós, barátságos embereket mindenki szimpatikusabbnak látja, és ha birtokában vagy az úgynevezett small talk képességének, akkor azzal kapukat nyithatsz meg. De vigyázz! Míg néhány, a jeget megtörő mondat a te malmodra hajthatja a vizet, senki nem szereti azokat, akik agresszíven dominálják a beszélgetést! Hallgasd meg a partneredet, mutass teljes figyelmet, amikor ő beszél, legyél nyitott felé – ettől sokkal lehengerlőbbnek fogja érezni a személyiségedet.

Túl harsány ékszerek

Általános szabály, hogy ha azt szeretnéd, hogy valaki rád figyeljen, ne viselj olyasmit magadon, ami elvonja a figyelmét. Ez persze mindenkinél más és más, van, aki egy óriási, paradicsommadaras nyaklánc alól is kitündököl. Neked kell tudnod, hogy mi az, amit még tudsz hordani, viselni, ami rád hívja fel a figyelmet, és nem úgy hat, mint egy kiegészítő, ami mögé elbújhatsz, hogy téged ne vegyenek észre.

Kép: depositedhar/depositphotos.com

Fejfájás

A kellemetlen fejfájás nem szokatlan tünet egy stresszesebb időszakban. A kellemetlen tünet hatására az izmaid megfeszülnek, a koncentrációs képességed csökken, láthatóan feszült és türelmetlen lehetsz, nem tudod önmagadat adni. Arról nem is beszélve, hogy ha a figyelmed egy részét a fájdalom köti le, nem tudsz elég gyorsan reagálni, megfelelő válaszokat adni az esetleg felmerülő kérdésekre. Igyál sok vizet és próbálj mozogni, nyújtózni egy kicsit, de ha ez sem segít, vegyél be egy fájdalomcsillapítót!

A Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula gyorsan és hatékonyan enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat, a hátfájást, fejfájást, fogfájást és a menstruáció következtében fellépő fájdalmakat.

Praktikus dolog tartani belőle a táskádban, és a betegtájékoztatóban feltüntetett adagolást és alkalmazást, valamint kockázatokat és mellékhatásokat figyelembe véve alkalmazni, ha gyors segítségre lenne szükséged.

Éhség

Lehet, hogy görcsben van a gyomrod, és úgy érzed, egy falat sem megy le a torkodon, de hidd el, hogy éhesen érkezni egy megbeszélésre egyáltalán nem jó ötlet. Az alacsony vércukor-szint tompává, ingerlékennyé és fáradttá tesz, így ha mást nem, de legalább egy fehérjében és energiában gazdag smoothie-t igyál, hogy legyen erőd állni a sarat!

Rendezetlen ruha

Lehet, hogy te észre sem veszed, de egy gyűrődés, egy félrement gomb vagy egy folt a blúzodon nagyon komolyan alá tudja ásni a mondandód súlyát. Mielőtt belépsz a megbeszélésre, villámgyorsan csekkold még magad a mosdó tükrében: nézd meg, nincs-e elkenődve a sminked, nem ragadt-e semmi a fogad közé és rendben van-e a ruhád. Ha van a táskádban egy stóla, akkor azt magadra dobva orvosolhatsz egy esetleges vészhelyzetet.

Testtartás

1955 nyarán egy magazin izgalmas fotókat készített a metrón utazó Marilyn Monroe-ról: a képek egy kísérlet részei voltak. Az akkor már elképesztő népszerűségnek örvendő sztár a munkába igyekvő, fáradt munkásnők testtartásával, görnyedten és leszegett fejjel szállt fel a metróra, a fotós pedig képeket készített róla, de senki nem foglalkozott velük.

Aztán egy megállóval később Marilyn a hajába túrt, kihúzta magát és csókot lehelt a kamera felé. Az utazóközönség abban a pillanatban felismerte, eszeveszett sikongatás tört ki és a színésznőt végül a rendőrségnek kellett kimentenie. Ugye érted, mit akarunk mondani? Hogy hogyan tartod magad, mennyire tűnsz magabiztosnak, miközben beszélsz, legalább annyira fontos, mint az, hogy mit mondasz.

A kockázatokról és a mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.