Önképző tippek, ha valami újat tanulnál

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Önképző tippek, ha valami újat tanulnál

Neked is sokszor jut eszedbe, mennyire jó lenne valami újat tanulni? Sajnos a legtöbben a mindennapi munka miatt nem vagyunk olyan helyzetben, hogy beiratkozhassunk egy nappali képzésre, és a levelezős szakok sem feltétlenül egyeztethetőek össze az időnkkel – ugyanez igaz a nyelvtanulásra, vagy akár a táncórákra is. Szerencsére az internetnek köszönhetően a tantermek ajtajai is szélesebbre tárultak, és rengeteg lehetőség akad, hogy virtuális segítséggel sajátíts el új dolgokat!

Digitális nyelvtanulás Kép forrása: wwd.com

Mivel manapság szinte már egy tapodtat sem teszünk okos eszközeink nélkül, az utazás közbeni céltalan netezgetés, vagy a szabadidőben unaloműzőként bevetett Facebookozás helyett akár nyelveket is tanulhatsz! Ha minden nap csak néhány percet foglalkozol egy nyelv gyakorlásával, azzal már hatalmas fejlődést lehet elérni.

Ha csak felfrissítenéd a már meglévő nyelvtudásodat, akkor a tippekkel, tanácsokkal szolgáló blogok között érdemes körülnézned, ahol a feladatok mellett stratégiai tanácsokat is kaphatsz a valóban látványos fejlődéshez. Egy teljesen új nyelv elsajátításához leginkább appok segítségével érdemes hozzáfognod, melyekkel a nyelvtan és a szókincs mellett a helyes kiejtést is megtanulhatod. Ezekből a neten akad ingyenes verzió is, de a nyelviskolák fizetős programokat is kínálnak.

Egy új hobbi Kép forrása: missliterati.com

Ha szívesen tanulnál zenélni, vagy egy kicsit profibb szinten rajzolni, de nincs időd arra, hogy elvégezz hozzá egy valódi kurzust, hívd segítségül a videómegosztó oldalakat! Ha egy új smink vagy frizura elkészítését is meg tudod tanulni ilyen módon, nem lesz sokkal nehezebb ezeknek az elsajátítása sem.

Megtanulhatsz akár gitározni, de többféle stílusú táncban is profi lehetsz videók segítségével.

Nem kell feltétlenül főzőiskolába sem beiratkoznod ahhoz, hogy a konyhában is tehetséges legyél, hiszen rengeteg netes kurzus van ilyen témában, egészen a kezdő szinttől. Ha pedig a kézügyességedet fejlesztenéd, festeni, rajzolni is megtanulhatsz videók segítségével!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján