Legyél profi előadó – avagy 8 gyakorlat a prezentációs készség fejlesztésére

Fodor Veronika
Írta: ,
Legyél profi előadó – avagy 8 gyakorlat a prezentációs készség fejlesztésére

A szakmai felkészülés és a karrierépítés során gyakran kell számot adnod a tudásodról, ötleteidről. Ilyenkor természetes, hogy szeretnél a lehető legjobban teljesíteni, és bizonyítani a rátermettségedet. Most 8 módszert mutatunk, ami segítségedre lesz abban, hogy mindenkit meggyőzz a talpraesettségedről, és lenyűgözd a kollégáidat prezentálás közben!

Gyakorlás Kép forrása: gotoglamourgirl.com

A tartós pozitív változást, mint mindig, ezúttal is kitartó gyakorlással tudod elérni. Minél többet gyakorolsz, annál jobban fejlődsz!

Ha egy konkrét előadásra készülsz, nagyon hasznos, ha elpróbálod, akár párod vagy családod előtt, de ha nincs otthon senki, akkor a tükör is megfelelő.

Még jobb, ha felveszed és vissza is nézed a prezentációt, hogy ki tudd javítani a hibákat és felírni, ha valamit elfelejtettél.

Használd a teret és vond be a közönséget

A prezentáció nagymesterei kihasználják a rendelkezésükre álló körülményeket: a teret, a közönséget és a helyzet adta lehetőségeket.

Ezt nyugodtan próbáld ki te is – például sétálj a közönség felé, vond be őket a prezentációdba.

Bármilyen jó előadó vagy, egy ponton mindenki elveszíti a fonalat, de ha kérdezel, azzal könnyebben fenntarthatod a hallgatóság figyelmét és megkönnyíted az információk feldolgozását is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!