Izgulsz egy vizsga vagy egy fontos interjú miatt? Lássuk, mit kell tenned, hogy szuperül sikerüljön!

Stumpf Bea
Írta: ,

Biztos neked is voltak már nehéz vizsgáid, fontos tárgyalásaid vagy interjúk, amik előtt nagyon izgultál. Bizonyos értelemben jó is, ha van benned egy kis drukk, hiszen ez növelheti a teljesítményed és kihozhatja belőled a maximumot, de fontos megtanulnod, hogyan fordítsd hasznodra a stresszt. Lássuk, mire kell figyelned!

Kérdezősködj Kép forrása: stylishwife.com

Legyen szó akár egy vizsgáról vagy egy fontos állásról, mindkét esetben nagyon fontos, hogy legyen elég információd, hiszen így jobban fel tudsz készülni és kevesebb váratlan szituáció érhet.

A stressz és az izgulás leginkább abból fakad, hogy nem tudod, hogy mi lesz, menni fog-e, leblokkolsz-e, a jó formádat hozod-e.

Ha a neten utánajársz a cégnek, ahová jelentkezel vagy segítséget kérsz az ismerőseidtől, akkor már sokkal felkészültebb lehetsz.

Készülj Kép forrása: blog.bloglovin.com

A legjobb, ha a nagy nap előtt, amit tudsz már megtervezel vagy elintézel, hogy aznap ne érjen plusz stressz és ne vonja el semmi feleslegesen a figyelmed.

Ilyen például, hogy időben elmész aludni és kipihenten vágsz neki az interjúdnak vagy a vizsgádnak – hidd el, amit utolsó éjszaka tanulsz meg, az már kis eséllyel lesz valódi hasznos tudás.

E mellett az is sokat számít, ha megtervezed, hogy hogyan mész, mikor kell kelned, mit reggelizel indulás előtt vagy mit veszel fel.

Tipp: Viselj kényelmes ruhát, amiben magabiztosnak és szupernek érzed magad!