Ha három tulajdonság megvan benned, tökéletes vezetővé válhatsz

Szirák Viki
Írta: ,

Mindannyian a saját életünk irányítói vagyunk, de a munka világában mégsem születhet mindenki szuper vezetőnek. Arra ugyanis, hogy másokat inspirálni tudj, a munkájukat összehangold, miközben empatikus és biztonságos légkört teremtesz, nem mindenki képes. Ha viszont az alábbi tulajdonságok mind igazak rád, jó hírünk van, mert belőled tényleg szuper vezető válna!

Noha a másik kettő is elengedhetetlen, a legfontosabb tulajdonság mindközül kétség kívül a nyitott gondolkodásmód!

Ha képes vagy arra, hogy nem csak egyetlen, már jól bevált módszert fogadsz el, hanem nyitott vagy az emberek széleskörű ötleteire is, az arra utal, hogy jó vezető lennél. Egy inspiráló főnöknek muszáj megértenie azokat az embereket, akikkel együtt dolgozik, és képes feladni azt a módszert, amihez ragaszkodik, ha olyan ötlettel találkozik, ami jobb lehet ennél. A nyitott gondolkodás elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki hosszú távon is jó vezető lehessen.

Ha mindhárom tulajdonság igaz rád, szuper hírünk van, mert te tényleg irányító alkat vagy!

A jó vezető egyik jellemzője, hogy minden tettéért vállalja a felelősséget, és nem csak az alkalmazottaitól várja el ugyanezt.

Azáltal, hogy több ember irányítását magadra vállalod, kénytelen vagy a felelősségek terén is egyensúlyt teremteni, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkatársak is jól érezzék magukat.

Valóban nem lenne igazságos, ha ők minden hibáért komoly leszidást kapnak, míg nálad ugyanez semmilyen körülményekkel nem járna.

Az empátia ugyanis elengedhetetlen a jó munkaközösség megteremtésében, ezt pedig azzal teremtheted meg, ha magadat egyenlőnek tekinted az alkalmazottakkal, és vállalod ezért a felelősséget.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?