Coaching - a legnépszerűbb szakma manapság, de vajon tényleg szükségünk van rá?

Berényi Nóri
Írta: ,

Ma már annyi a coach világszerte, mint égen a csillag és nem túlzás azt állítani, hogy mára az egyik legnépszerűbb szakma lett. Ezt bizonyítja a rengeteg képzés, előadás és persze a páciensek tömkelege. Mert, hogy mára már igazi trendi dolognak számít, ha van egy saját coach-od. De tényleg szükséged van rá?

Ki a jó coach? Kép forrása: refinery29.com

Ne gondold azt, hogy a legtöbb coach nagyon rossz körülmények közül jött és nőtt fel, mert a fiatalabb generáció tagjai már tudatosan építik maguknak ezt a pályát.

Felmerülhet benned a kérdés (jogosan), hogy, hogyan tudna egy olyan ember neked tanácsot adni, akinek semmilyen problémával nem kellett megküzdenie eddigi élete során és, aki a sablon dumán túl nem tud többet adni számodra.

Nos, tény és való, hogy az igazán jó coach-ok azok, akik bizony már megtapasztalták az élet árnyoldalait és az onnan való felállást is. Vagyis mielőtt részt vennél egy személyes konzultáción, mindenképpen járj utána az általad kiválasztott coach-nak és csak ezután keresd fel.

Egy jó coach olyan, mint egy jó pszichológus, rávezet téged a helyes útra. Már, ha van ilyen, hiszen nincsen jó, vagy rossz irány, csupán döntések és tapasztalatok halmaza.

De, ha már elmész egy szakemberhez, akkor segíteni fog neked abban, hogy miként menedzseld a leghatékonyabban saját életedet és felfedi, hogy eddig milyen gátak akadályoztak meg téged a kiteljesedésben.

Ez egy komoly önismereti tréning is, ahol a coach segít megismerni önmagadat és veled tart az álmaid felé vezető úton.