7+1 illemtani baki, amit elkövetünk telefonálás közben

Kató Iringó
Írta: ,
7+1 illemtani baki, amit elkövetünk telefonálás közben

Kép forrása: jutar/depositphotos.com

Minden nap telefonálunk, nem is keveset, mégis gyakran ejtünk olyan hibákat, melyeket nem kéne. Most ezek közül szemezgettünk és összegyűjtöttünk 7+1 illemtani bakit, amit lehet, hogy Te is elkövettél már telefonálás közben. Ugye, nem?

Alapvető elvárás, hogy a telefont úgy vedd fel, hogy megmondod a nevedet vagy a cégnevet, hogyha munkahelyi hívásról van szó.

Ezzel a tetteddel kizárhatod az esetleges téves hívásokat, amelyek rengeteg idődet elrabolhatják.

Arról nem beszélve, hogy a telefonbeszélgetések első pár másodperce majdnem annyira fontos, mint a személyes találkozókkor, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen benyomást keltesz magadról: egy halovány ,,Halló” és egy magabiztos bemutatkozás között ég és föld a különbség.

Nemcsak udvarias, hanem rendkívül hasznos dolog rákérdezni a telefonbeszélgetés legelején, hogy a másik fél perpillanat ráér-e csevegni.

Ha nem, akkor ezen a ponton partnerünk lelkiismeret furdalás nélkül mondhatja azt, hogy most éppen nem alkalmas és rögtön meg is lehet beszélni egy másik időpontot, ami mindkét félnek megfelelő.

Ám ha kihagyod ezt a rutinmondatot, akkor lehetséges, hogy belefutsz abba a szituációba, hogy beszélgetőpartnerednek pont akkor nem jó az időzítés, de valamilyen oknál fogva nem vallja be ezt. Ebben az esetben viszont mindenképpen feszélyező beszélgetés előtt állsz. Jobb ezt megúszni.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv