6 jellegzetes testbeszéd, ami a sikeres emberekre gyakran jellemző – Magadra ismersz?

Írta: ,

Ha sikeres emberré akarunk válni, első lépésként a testbeszédünkön kell javítanunk. Vannak bizonyos formulák, amelyeknek az elsajátításával azt sugallhatjuk a partnerünknek, hogy határozottak és eltökéltek vagyunk. A megbeszéléseken vagy éppen egy állásinterjún csak így fognak bennünket komolyan venni és így érhetjük el a céljainkat. Cikkünkben most eláruljuk, mire kell odafigyelnünk!

1/6 Ülj egyenesen

Az egyik legfontosabb testbeszédforma, amelyet követnünk kell a pozitív kisugárzás érdekében, hogy mindig üljünk egyenes háttal.

Az illetlenség egyik jele, ha az irodaszékben szinte „szétfolyva” ülsz, könyöködet az asztalra teszed, a kezeddel pedig a fejedet támasztod.

Ha így teszel, miközben valaki beszél hozzád, akkor biztosan senkinek nem leszel szimpatikus, ugyanis azt jelzed a másiknak, hogy nem érdekel téged a mondandója.

Húzd ki magad, ezzel testesíted meg az energiát és a magabiztosságot.

Nyitott testtartás Kép forrása: bdibdus/depositphotos.com

2/6 Nyitott testtartás

Ha összefonod a mellkasod előtt a karodat, a partneredben negatív érzéseket és gondolatokat ébreszthetsz.

Ezzel a gesztussal azt jelzed neki, hogy nem vagy befogadó, bezárkóztál és elutasítod az ötleteit, mondandóját.

Bármennyire bizonytalannak érzed is magad egy adott helyzetben, vedd fel a nyitott testtartást, a karjaid semmiképp ne legyenek összezárva.

Így amellett, hogy azt jelzed a másiknak, hogy rugalmas és nyitott vagy, azt is a tudtára adod, hogy őszinte jellem vagy, nem akarsz hazudni és nincs mit rejtegetned.

Ne tekergesd a hajadat Kép forrása: depositphotos.com

3/6 Ne tekergesd a hajadat

Ha kényelmetlenül érezzük magunkat bizonyos szituációban vagy egyszerűen unatkozunk, gyakran elkezdjük a hajunkat piszkálni, a tincseinket tekergetni.

Ez egy nagyon rossz szokás, beszélgetés közben azt a benyomást kelted vele, hogy bizonytalan vagy és túl kevés figyelmet kapsz.

Próbálj meg természetesebb módon kommunikálni, semmiképp ne játszadozz a hajaddal, így sokkal komolyabban fog venni a partnered is.

Mosoly Kép forrása: depositphotos.com

4/6 Mosoly

A mosoly egyértelműen a magabiztosság jele és a pozitív kisugárzás egyik alapvető eleme.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy folyton vigyorognunk kell, de mindenképp érdemes tárgyalás vagy megbeszélés közben elejteni egy-két mosolyt, hiszen ezzel azt jelzed, erős a személyiséged, képes vagy irányítani a többieket és stresszes szituációban is meg tudod őrizni a nyugalmadat, hidegvéredet.

 

5/6 Szemkontaktus

Ha magabiztos megjelenésre és sikeres életre vágyunk, meg kell tanulnunk szemkontaktust teremteni a másikkal.

Elsőre talán egyszerűen hangzik, de ez egyáltalán nem olyan könnyű, ugyanis ennek során is követhetünk el hibákat.

Ha túl intenzív a szemkontaktus beszélgetés közben, akkor akár meg is félemlíthetjük beszélgetőpartnerünket, ugyanakkor gyanússá is válhatunk, hogy így próbáljuk leplezni a bizonytalanságunkat.

A másik véglet a szemkontaktus kerülése, amely egyértelmű jele annak, hogy rejtegetni karunk valamit.

Határozott kézfogás Kép forrása: depositphotos.com

6/6 Határozott kézfogás

Általában minden fontos találkozás vagy tárgyalás egy kézfogással kezdődik.

A megjelenésünk mellett ez a legelső dolog, amelyből messzemenő következtetéseket vonhat le a partnerünk, ezért nagyon fontos, hogy jó benyomást keltsünk.

A helyes kézfogásnak szerencsére van receptje, amit bárki könnyen elsajátíthat: kerüljük a gyenge kézfogást, ez ugyanis csak az önbizalomhiányunkat tükrözi.

Határozottan, de azért nem túl erősen rázzuk meg a másik kezét, és nézzünk a szemébe.

Ezzel egyértelműen tudtára adjuk, hogy határozottak, eltökéltek és ambiciózusak vagyunk.