6 hely, ahová be tudsz ülni dolgozni vagy tanulni, ha nem akarsz otthon maradni

Stumpf Bea
Írta: ,
6 hely, ahová be tudsz ülni dolgozni vagy tanulni, ha nem akarsz otthon maradni

Kép forrása: engineering-failuree.tumblr.com

Amikor a vizsgaidőszak közepén vagy és még számos vizsga van előtted, vagy egyszerűen csak olyan munkát kell végezned, amihez nagyon kell koncentrálnod, akkor egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben vagy. Ha unod már az irodát, a lakásod, ahol túl kevés vagy éppen túl sok az inger, akkor itt az ideje helyet változtatni. Hidd el, számos megoldást találhatsz, ahol jól megy majd a munka!

Könyvtár Kép forrása: stamerskontor.dk

Amikor egyszerűen úgy érzed, hogy muszáj helyet változtatnod, az első opciód legyen egy könyvtár (vagy ha épp eddig is egy könyvtárban voltál, akkor keress egy másikat). Már önmagában a környezetváltozás is segít, ráadásul ha nehezen koncentrálsz, imádni fogod, hogy itt szinte teljes csend van, körbe vagy véve könyvekkel, így a közeg is inspirálhat. Ha esetleg elakadtál, semmi baj, helyben van többezer könyv és forrás, ami a segítségedre lehet.

Tipp: Próbáld ki a nagyobb egyetemek könyvtárait, a csodás Széchenyi Könyvtárat vagy Szabó Ervin Könyvtárat.

A közösségi irodák kreatív közegei számos igénynek eleget tesznek, az aktív, magas koncentrációt igénylő munkára, és az azt követő lazításra és esetleges kapcsolatépítésre is remek lehetőséget nyújtanak. Ha olyan típus vagy, akit már az is önmagában inspirál, hogy nem egyedül kell egy asztal fölött dolgoznod, hanem körülvesznek mások is, akkor ez a tökéletes választás számodra.

Tipp: Nézz körül, hogy a környékeden milyen lehetőségek vannak, hiszen már egyre több közösségi iroda nyílik. Kezdésnek esetleg próbáld ki a belvárosban található Coffice-t vagy a KAPTÁR coworking space-t!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató