6 hely, ahová be tudsz ülni dolgozni vagy tanulni, ha nem akarsz otthon maradni

Írta: ,

Amikor a vizsgaidőszak közepén vagy és még számos vizsga van előtted, vagy egyszerűen csak olyan munkát kell végezned, amihez nagyon kell koncentrálnod, akkor egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben vagy. Ha unod már az irodát, a lakásod, ahol túl kevés vagy éppen túl sok az inger, akkor itt az ideje helyet változtatni. Hidd el, számos megoldást találhatsz, ahol jól megy majd a munka!

Könyvtár Kép forrása: stamerskontor.dk

1/6 Könyvtár

Amikor egyszerűen úgy érzed, hogy muszáj helyet változtatnod, az első opciód legyen egy könyvtár (vagy ha épp eddig is egy könyvtárban voltál, akkor keress egy másikat). Már önmagában a környezetváltozás is segít, ráadásul ha nehezen koncentrálsz, imádni fogod, hogy itt szinte teljes csend van, körbe vagy véve könyvekkel, így a közeg is inspirálhat. Ha esetleg elakadtál, semmi baj, helyben van többezer könyv és forrás, ami a segítségedre lehet.

Tipp: Próbáld ki a nagyobb egyetemek könyvtárait, a csodás Széchenyi Könyvtárat vagy Szabó Ervin Könyvtárat.

2/6 Közösségi iroda

A közösségi irodák kreatív közegei számos igénynek eleget tesznek, az aktív, magas koncentrációt igénylő munkára, és az azt követő lazításra és esetleges kapcsolatépítésre is remek lehetőséget nyújtanak. Ha olyan típus vagy, akit már az is önmagában inspirál, hogy nem egyedül kell egy asztal fölött dolgoznod, hanem körülvesznek mások is, akkor ez a tökéletes választás számodra.

Tipp: Nézz körül, hogy a környékeden milyen lehetőségek vannak, hiszen már egyre több közösségi iroda nyílik. Kezdésnek esetleg próbáld ki a belvárosban található Coffice-t vagy a KAPTÁR coworking space-t!

Könyvesbolt Kép forrása: observationdeck.kinja.com

3/6 Könyvesbolt

A könyvesboltok, a könyvtárakhoz hasonlóan szuper inspiráló közeget nyújtanak, akár tanuláshoz, akár egy kis munkához keresel egy csendes menedéket. Egy könyvtárnál persze hangosabb és forgalmasabb egy könyvesbolt, mégis a nagyobb üzletekben találhatsz magadnak egy kis zugot, ahol elmélyülhetsz a laptopod vagy a jegyzeteid mögött néhány órára.

Tipp: Próbáld ki az Alexandra Párisi Udvart, a csodálatos Massolit könyvesboltot vagy a nagyobb Libri üzleteket, ahol már szuper kávét is ihatsz munka közben!

Kávézó Kép forrása: 5inchandup.com

4/6 Kávézó

Ha már a kávénál tartunk, akkor, ha munkáról vagy tanulásról van szó és unod a saját lakásod, a közeledben biztosan van egy kávézó, ahová beülhetsz. Ez is egy kicsit forgalmasabb lesz, mint egy csendes szoba és valószínűleg több inger is fog érni, mint otthon, mégis lehet, hogy jobban fog menni a tanulás, mint az eddig megszokott környezetedben.

Az ingyen wifi és a mérhetetlen mennyiségű kávé mellett még az is szuper érv a lakásoddal szemben, hogy itt biztosan nem fog elmenni az időd a házimunkával, az alvással vagy a nappalid rendezgetésével.

A szüleid/barátaid lakása Kép forrása: designspiration.net

5/6 A szüleid/barátaid lakása

Ha szeretsz a nyugiban tanulni vagy dolgozni, átalában csöndben megy igazán hatékonyan a munka és nem is szeretnél plusz pénzt költeni a nap folyamán, akkor a legjobb, ha a szüleidhez vagy valamelyik barátodhoz mész át.

A szüleid házában a régi szobádban vagy a dolgozószobában biztos szuperül fog menni a munka, hiszen kevesebb inger tereli majd el a figyelmed, és lehet, hogy finom snacket is kapsz majd munka közben.

Ha tanulnod kell és néha elakadsz, azaz jól jönne egy kis segítség, akkor a barátaiddal is jó ötlet lehet összeülni, de vigyázzatok, nehogy gyorsan eltereljétek a témát!

Park Kép forrása: tumblr.com, ellenzee

6/6 Park

Bár ez télen talán nem az elsődleges opció, de amikor egy kicsit enyhébb az idő és kisüt a nap, a legjobb megoldás a szabad ég alatt tanulni. Ez lehet a teraszod, a kertetek vagy egy park a közeledben, ahová tavasszal kivihetsz egy pokrócot és egy kis harapnivalót, vagy kereshetsz egy szimpatikus padot, ahol egy kicsit elmélyülhetsz a jegyzeteidben.

Tipp: Télen is keresd a friss levegőt, hiszen már az is felpörgeti a fogaskerekeket az agyadban, ha egy órára kiülsz valahová a napra vagy a friss levegőre!