5 tipp, amivel értékes emberi kapcsolatokra tehetsz szert

Berényi Nóri
Írta: ,

Nem könnyű olyan kapcsolatokra szert tenni manapság, ami mindenféle érdektől mentes és színtiszta szereteten alapszik. Éppen ezért neked sem érdemes mindenkit beengedned az életedbe. Néhány hasznos tanács alkalmazásával szert tehetsz mély és értékes kapcsolatokra.

Sokan megjátsszák önmagukat azért, hogy jobb színben tűnjenek fel és, hogy még több szeretetben részesüljenek. Pedig valójában a másik fél egy teljesen más embert kedvelt meg, jobban mondva a viselt maszkba szeretett bele.

Persze az idő előre haladtával képtelenség folyamatosan viselni ezt a maszkot, így a legtöbb ilyen esetben kiderül, hogy az illető teljesen másnak mutatta magát.

Gondolj csak bele, te nem éreznéd magad átverve, ha egy hozzád közel álló személyről kiderülne, hogy nem az aki? Ez felesleges időpocsékolás, mivel ez az állapot csak ideig-óráig tartható fent. Inkább légy önmagad már az első találkozástól, így biztos lehetsz benne, hogy önmagadért fognak szeretni.

Legyen szó bármilyen emberi kapcsolatról, az mindig kétoldalú. Alapvetően mindenki szeret magáról beszélni, de közben arra is kell ügyelni, hogy a másikat meghallgassuk és elegendő figyelmet áldozzunk rá.

Ha szeretnél értékes kapcsolatokra szert tenni, akkor kezdd azzal, hogy érdeklődsz a másik felől. Ez esetben nem a szokásos „mizu”-ra gondolunk, hanem olyas fajta érdeklődésre, ami szívből jön.

Nagyon jó érzés azzal szembesülni, hogy egy másik ember bizalmat szavazva, kitárja neked a szívét. Természetesen ugyan ilyen fontos, hogy ez kölcsönös legyen, vagyis neked is érezned kell a törődést.