4+1 szakma, amiben érdemes elhelyezkedni napjainkban

Horváth Petra
Írta: ,

A pályaválasztás rengeteg ember számára örök mumus: elkezdünk valamit, aztán nem találjuk benne a jövőnket, és ami még rosszabb, önmagunkat. De honnan is tudhatná még egy tizenéves, melyik szakmában szeretne elhelyezkedni? Én például határozottan emlékszem, hogy divattervező, állatorvos és író is szerettem volna lenni, mindezeket pedig egyszerre! De a táncolás is sokáig vonzott, majd a kereskedelemből egyszer csak a kommunikációba csöppentem. Az egyetlen dolog, ami nagyjából végig kísérte az életemet, az az írás volt.

Mivel nem könnyű eligazodni a mai világban, összegyűjtöttem pár olyan szakmát, amire nagy a kereslet, jól fizetett és roppant szerteágazó, így egy kis fejlesztéssel akár menetközben is bátran válthatunk pozíciót, irányt!

Marketing és PR Kép forrása: huffingtonpost.com

A reklám, a márkaképviselet és a termékek prezentálása már az ősidőktől kezdve jelen volt, csupán más formában, mint ahogyan azt napjainkban megszokhattuk. És ez a jövőben is így lesz, amíg az emberiség létezik.

Ebből kifolyólag pedig mindig szükség lesz profi szakemberekre, akik képesek megszólítani a vásárlókat, stratégiát kialakítani egy márka felépítésére és fejlesztésére, vagy prezentálni a világ felé az adott vállalkozás céljait és filozófiáját!

Ezeken a területeken rengetek a lehetőség, így, aki érez magában kellő tehetséget, ne habozzon belevágni ilyesfajta tanulmányokba, legyen bármennyi a korod!

Számítástechnika Kép forrása: onlydecolove.com

Pár év, és mindent számítógépek fognak vezérelni! Hány film is jósolta már meg a végzetünket a mesterséges intelligencia diadala végett?

Azért, hogy ezt elkerülhessük, nem árt, ha képesek vagyunk kontrolálni a világunkat mozgató rugókat.

Nem feltétlenül kell okosabbnak lenned, mint egy számítógép, csupán elegendő leleményesség kell egy kiiktatási kód elrejtéséhez a gép „szeme elől”.

Na persze ehhez a szakirányhoz tényleg szükséges a szenvedély, amit a számok és kódrendszerek iránt érez valaki, mert különben veszett fejsze nyele az ügy!

Mindazonáltal a számítástechnikán belül számtalan elhelyezkedési lehetőség van, így programozótól kezdve, rendszergazdán át, fejlesztőig bármi lehetsz!