Szeretnél milliomos lenni? Ezek a tippek hozzásegíthetnek!

Írta: ,

Ki ne szeretne milliomos lenni? Elvégre tényleg szuper érzés, amikor kedvedre utazgathatsz a világban, és olyan munkát végezhetsz, amit imádsz – ahelyett, hogy fárasztó melóval telnének a napjaid, hogy a számlákat be tudd fizetni. Persze elővarázsolni néhány milliót nem kis feladat, de szerencsére akad pár módszer, amivel közelebb kerülhetsz ehhez a célhoz!

Próbálj meg több forrásból pénzt keresni Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Próbálj meg több forrásból pénzt keresni

Az igazán gazdag emberek jellemzője, hogy nem egyetlen pénzforrásra támaszkodnak. Ehelyett igyekeznek több lábon állni: céget üzemeltetnek, saját blogot írnak, esetleg befektetnek egy üzletbe. Mindegy, hogy mibe vágsz bele, a lényeg, hogy próbálj meg te is kialakítani legalább egy mellékforrást a fő munkád mellett!

Szerencsére rengeteg lehetőséged van arra az esetre, ha (egyelőre) nincs nagyobb megtakarítás a számládon: ebben a cikkünkben például tippeket olvashatsz arra az esetre, ha szeretnél olyan állást találni, amihez ki sem kell mozdulnod a lakásból!

Keress pénzt azért, hogy új dolgokat teremthess Kép forrása: bloglovin.com

2/5 Keress pénzt azért, hogy új dolgokat teremthess

Ha nagyvonalakban nézzük, kétféle ember létezik. Az egyik típus igyekszik minél több dolgot létrehozni (ez lehet egy termék, egy applikáció), amivel egyre több pénz érkezik a házhoz.

Hogy pontosan mi is ez, nem igazán számít addig, míg kifizetődő. A másik típus azért szeretne minél több pénzt keresni, hogy a munkája a hobbija legyen. Létrehoz egy másik könyvet, vagy egy másik filmet: úgy tekintenek a pénzkeresésre, mint egy lehetőségre ahhoz, hogy azt csinálhassák, amit szeretnek.

Melyik a jobb megoldás? Noha lehetséges egyetlen jó termékből meggazdagodni, amit mindenki imád és meg akar venni, de a legtöbb sikeres vállalkozás fokozatosan fejlődik és növekszik pénzkeresés közben – és végül is nem az a cél, hogy boldoggá tegyen, amit csinálunk?

Csinálj egyetlen dolgot nagyon jól Kép forrása: glamradar.com

3/5 Csinálj egyetlen dolgot nagyon jól

Gondold át, mik azok a dolgok, amikben sokkal tehetségesebb vagy, mint az emberek többsége.

Van valami, amihez az ismerőseid nem értenek igazán? Esetleg olyan tulajdonságod, ami kevesekben van meg?

Válassz ki egyetlen ilyet, és dolgozz rajta. Fókuszálj erre, képezd magad, olvass a témában, és legyél benne igazi profi – a legtöbb pénzt ugyanis olyan dolgokkal lehet keresni, amiket nem lehet úton-útfélen megtalálni.

Legyél takarékos Kép forrása: unbeaujour.fr

4/5 Legyél takarékos

A milliomosok nem azért lettek gazdagok, mert féktelenül költötték a pénzüket olyan holmikra, amikre igazából semmi szükségük.

A titok lényege, hogy meg kell tanulnod vigyázni a pénzedre.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól csak elengedhetetlen dolgokra költheted a fizetésed, szórakozás nélkül, de meg kell próbálnod egy új autó, telefon vagy ruha helyett inkább befektetni az összegeket.

A gazdag emberek azért maradnak gazdagok, mert úgy élnek, mintha nem lenne sok pénzük. A szegény emberek azért maradnak szegények, mert úgy élnek, mintha sok pénzük lenne.

Spórolj azért, hogy be tudj fektetni

5/5 Spórolj azért, hogy be tudj fektetni

Ha már felmerült benned a befektetés gondolata, egy dolgot tudnod kell. Ha egyre inkább növekvő bankszámlára vágysz, nem szabad szimplán spórolni, és a bankban tartani a pénzed állandóan.

Sokkal jobb megoldás, ha egy részét befekteted, és hagyod, hogy plusz bevételt termeljen neked.

Nyugodtan nézz körül az interneten, milyen lehetőségeid vannak (kötvény, ingatlan, stb): az sem baj, ha eleinte kevés összeggel kezdesz, ez ugyanis egy jó ötlet esetén gyorsan növekedésnek indul.