Ezekkel a trükkökkel akár tízezreket is spórolhatsz diákként

Stumpf Bea
Írta: ,
Ezekkel a trükkökkel akár tízezreket is spórolhatsz diákként

Kép forrása: thelala.com

A diákévek legfőképpen arról szólnak, hogy tanulj, kapcsolatokat építs és élvezd az életet, de eközben persze nem árt odafigyelni az anyagiakra is. Ha nem dolgozol suli mellett és otthonról sem kapsz támogatást, akkor nehéz kijönni hónapról, hónapra, azaz érdemes mindenhol spórolni, ahol csak

Bringára fel! Kép forrása: ognacandcoffee.tumblr.com

A közlekedés általában drága, főleg, ha autóval jársz vagy ha minden hónapban meg kell venned a bérletet.

Szerencsére diákként a közlekedés is olcsóbb, de ha esetleg ezen is spórolni akarsz, akkor vedd használatba a bringádat és azzal járj be a suliba.

Ha közel laksz, akkor az is jó megoldás, hogy gyalog jársz, persze így mindig egy kicsit több időt kell majd az utazásra szánnod.

Ha autóval közlekedsz és nem tudsz lemondani róla, akkor egyeztess néhány ismerőssel, akik arrafelé laknak, amerre te, és beszéljétek meg, hogy mindig más a sofőr, így nem csak az üzemanyaggal spórolhattok, de az utazás is sokkal élvezetesebb lesz!

Csomagolj! Kép forrása: bakersroyale.com

Ha azon kapod magad, hogy minden héten elköltöd az összes pénzed, de úgy érzed, hogy nem szórod a pénzt és nem is vásárolsz folyton, akkor lehet, hogy az étkezéseken és a bevásárlásokon kell spórolnod egy kicsit.

Ha előre csomagolsz szendvicset, főzöl magadnak ebédet vagy otthon vacsorázol, akkor biztosan kevesebbet költesz majd, mintha minden nap a suli büféjében, az iskola melletti kávézóban vagy gyorséttermekben vásárolnál.

Tipp: A reggeli kávédat főzd le otthon és vidd el magaddal egy termoszban, az ebéded lehet egy hidegen is elfogyasztható fogás, vacsorára pedig próbálj úgy időzíteni, hogy legalább kétnaponta otthon tudd elfogyasztani!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?