5 spórolási tipp, hogy nyáron se ürítsd ki a bankszámládat

Nagy Niki
Írta: ,
5 spórolási tipp, hogy nyáron se ürítsd ki a bankszámládat

Kép forrása: unsplash

Évközben egyszerűbb spórolni, de amikor itt a nyár, és vele a kiülős bulik, a nyaralások, a valószínűtlenül megdrágult fesztiválok, már rögtön sokkal kevésbé vagyunk annyira tudatosak. Az alábbi tippek viszont segítenek egy kicsit visszafogni a költekezést a legmelegebb hónapokban is.

Ne érjen váratlanul a nyaralás!

Egész évben készülj arra, hogy nyáron ne kelljen teljesen lenulláznod a megtakarításaidat azért, hogy elmehess valamilyen szép helyre, vagy heti bérletet tudj venni a kedvenc fesztiválodra.

Gondolkodj előre évközben is, és minden hónapban tegyél félre egy kicsit a nyári hónapokra, még akkor is, ha akkor nincs semmi konkrét a tervben. Ha eddig nem így tettél, szeptembertől fogj bele, és meglátod, sokkal kevésbé lesz stresszes a nyaralás.

Utazz okosan!

Nagyon ritkán az utazási irodák drága ajánlatai jelentik a legjobb megoldást az utazásra. Ha egy kis energiát viszel bele, sokkal jobb és olcsóbb verziókat találhatsz a neten, csak idő kérdése, mire rájuk bukkansz.

Ne célirányosan menj, hanem oda, ahová a legolcsóbb eljutni, aztán keress ott szállást, mondjuk, Airbnb-t – máris rengeteget spóroltál egy all-inclusive utazáshoz képest, amihez még persze az illetékeket pluszban ki kell fizetned.

Figyelj a rezsire!

Ha egyedül élsz, a rezsire nyáron is rengeteg pénz elmehet, csakúgy, mint télen a fűtésre például.

Ne kapcsold be feleslegesen a légkondit, ne legyen nyitva a teraszajtó, miközben megy, és mindig húzz ki mindent a konnektorból, amit lehet, és amit nem használsz. Meglepődnél, mennyit lehet így spórolni a havi kiadásokon.

Hagyd a kocsit!

Itt a jó idő, teljesen felesleges az autóban, dugóban ülve töltened a mindennapjaidat. Vedd elő a jó öreg biciklidet, vagy vegyél egyet magadnak, és pattanj rá! Nagyvárosokban nyáron a tömegközlekedés is kész rémálom tud lenni (heló, minden évben felújítandó négyeshatos!), ezért a kétkerekű lehet még mindig a legjobb megoldás.

Sőt, ahová tudsz, sétálj inkább – de a nagy melegben figyelj arra, hogy mindig legyen nálad folyadék!

Ne fizess edzőteremért!

Télen nem merészkedik ki az ember sportolni, kivéve persze a legmegátalkodottabbakat, de ha te nem közéjük tartozol, tök érthető, hogy teremben mozogsz. Nyáron viszont egész nyugodtan használhatod a várost a konditermednek, kimehetsz futni, bringázhatsz, felkeresheted a közeledben valamelyik szabadtéri edzőparkot, sportolhatsz a barátaiddal, vagy elmehetsz úszni, ha olyan szerencsés vagy, hogy van víz a közeledben. Így már rögtön három-négyhavi terembérlet ára megmarad.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!