Nyaralj és adakozz! 7 dolog, amit meg kell tenned az anyagi biztonsághoz

Sándor Alexandra
Írta: ,
Nyaralj és adakozz! 7 dolog, amit meg kell tenned az anyagi biztonsághoz

Azt hitted, csakis zsíros kenyeres spóroláson keresztül vezethet az út a várva várt anyagi bőséghez? Hát nem! Noha a megtakarításnak tényleg vitathatatlan szerepe van a dologban, akadnak más tippek is, amelyek közelebb visznek Dagobert bácsi széfjéhez…

Halmozz fel tartalékot!

Huszonévesen talán esztelenségnek tűnhet, hogy „megtakarítás” címszó alatt egy feneketlen kútba dobáld a pénzed – ahelyett, hogy most azonnal vásárolnál valami hasznosat belőle.

Fel kell azonban készülnöd az esetleges vészhelyzetekre vagy a hirtelen döntést kívánó szituációkra is az életben! 
 
Próbálj meg havonta legalább öt-tízezer forintot félretenni addig, amíg össze nem gyűlik a félévi jövedelmednek megfelelő összeg, ami a megfelelő formában szépen kamatozik neked.
Fizesd vissza az adósságod!
Ne vedd természetesnek, hogy hó végén mínuszba csúszol! És azt se, hogy bármikor elhozhatsz „nulla forintért” egy több százezres készüléket a műszaki áruházból. 
 
Nem azt mondjuk, hogy egy-két hitel a világ vége – de itt szemléletmódról van szó, ami hosszú távon semmiképpen sem kifizetődő neked. 
 
A hitel gyakorlatilag azt jelenti, hogy pénzt veszel több pénzért. Mintha vigyorogva rohannál oda, ahol ezreseket osztanak ezerötszázért…

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?