5 örökérvényű dolog, amit a nagymamámtól tanultam a pénzről

Dienes Petra
Írta: ,
5 örökérvényű dolog, amit a nagymamámtól tanultam a pénzről

A nagyinak mindig igaza van” – nincs ez másként akkor sem, ha a pénzügyek kerülnek szóba, hiszen a divatimádó unokának elkel néhány jó tanács, ha költekezésről van szó. Íme, néhány egyszerű, de nagyszerű tipp, amit az én drága Nagymamám tanított arról, hogyan is kell a pénzzel bánni.

A luxus nem mindig drága... Kép forrása: behance.net

... és nem is mindig boldogít. Egy újabb közhely, mégis nagyon megfontolandó. Az ember nagyon könnyen hozzászokik a jóhoz, ezért sajnos egy méregdrága dizájner táska is csak pár napig boldogít, utána pedig ugyanúgy ledobod majd a kanapéra, amikor hazaértél, mint a többit.

A luxust ezért érdemes kicsit máshol keresni, például a pillanatokban. Egy különleges fogás elfogyasztása egy étteremben, vagy egy hosszú hétvége a tokaji szőlőtőkék közelében épp annyira „megfizethetetlen” élmény, mint egy exkluzív státuszszimbólum megszerzése – csak hosszú távon jobban kielégít.

Legyél jártas több dologban is Kép forrása: deanndesigns.com

A Nagyim és a Papám a két kezükkel építették fel a házukat, ők termesztik a hátsó kertben a zöldségeket és gyümölcsöket, Mama pedig tud varrni és kötni is. Csupa olyan dolog, amit a fiatalabb generáció már meg sem tanul, vagy a városi élet egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy megtegye.

Azonban ha van egy kis erkélyed vagy teraszod, akkor érdemes pár olyan zöldséget ültetned, akár cserepekben is, amiket utána meg is ehetsz. Ha pedig kis erőfeszítéssel megtanulsz varrni, a legtrendibb ruhákat is el tudod majd készíteni magadnak potom összegért.

Ezekkel rengeteg pénzt meg tudsz spórolni úgy, hogy szinte észre sem veszed. Ha pedig megtetszik mondjuk a varrás, vagy épp a ruhatervezés, egy jó ötlettel még pénzt is kereshetsz. Kicsit oldschool? Lehet, de az most úgyis divat!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!