Miért vásárolunk feleslegesen? Íme a válaszok és a megoldás a vásárlási mániára!

Stumpf Bea
Írta: ,
Miért vásárolunk feleslegesen? Íme a válaszok és a megoldás a vásárlási mániára!

Kép forrása: frame.bloglovin.com

Szeretünk vásárolni, hiszen ez nem csupán arról szól, hogy beszerezzünk egy-két új ruhadarabot, hanem bizonyos értelemben egy kis lelki feltöltődés és kikapcsolódás is. Lehet, hogy mi nők így oldjuk a stresszt (persze ezzel tartós fejfájást okozva a férfiaknak), de az is lehet, hogy ez egy pótcselekvés. Mi rejlik a folyamatos túlvásárlás hátterében? Lássuk!

Így jutalmazod magad Kép forrása: lulus.com

A vásárlás a legtöbb esetben nem arról szól, hogy vegyél magadnak valamit, amire szükséged van, inkább maga az érzés kell, hogy megszerezz valamit, legyen a szekrényedben valami új, valami különleges vagy egy olyan darab, amire büszke vagy.

Ha egy húzós napot sikeresen túléltél, egy sikeres interjút vagy egy meetinget hagytál a hátad mögött vagy csak a hétvégét ünnepled, akkor jogosan érezheted úgy, hogy megérdemelsz egy kis figyelmességet.

Persze saját magadnak, saját magadtól.

Nem figyelsz az apró intő jelekre Kép forrása: store.americanapparel.net

A kirakatokat nézegetve megfog egy szín, egy fazon vagy egy stílus és onnantól nincs visszaút. Ha még ráadásul úgy érzed, hogy különleges égi jelként a kiszemelt termék le is van árazva, akkor szinte már biztos vagy benne, hogy ezt a terméket neked küldték, csak azért kellett erre jönnöd, hogy megszerezd magadnak.

Ezek után már elég ritka, hogy felfigyelsz arra, hogy a cipő nem egészen kényelmes, az ing anyaga nem az igazi, talán még vasalás után is elég viseltesnek fog tűnni vagy a tökéletesnek gondolt bőrkabát fazonja esetleg előnytelen számodra.

Tipp: Ilyenkor próbálj meg erőt venni magadon, hagyd ott egy éjszakára a terméket és ha még másnap is úgy gondolod, hogy kell, akkor menj vissza érte!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!