Kényes pénzügyek: 5+1 kérdés, amit időnként fel kell tenned saját magadnak

Stumpf Bea
Írta: ,
Kényes pénzügyek: 5+1 kérdés, amit időnként fel kell tenned saját magadnak

Kép forrása: becauseimaddicted.net

Az, hogy mennyit keresel, mennyi pénzed marad a hónap végén vagy hogy milyen összeget tudsz havonta félretenni, fontos kérdések, így időről-időre muszáj számot vetned és foglalkoznod vele. Ha azt az életet szeretnéd élni, amit megálmodtál magadnak, akkor fontos, hogy a pénzügyeid is rendben legyenek, ismerned kell a szokásaidat és meg kell tanulnod jól bánni a pénzzel. Lássuk, mit tehetsz ezért!

Ha eddig nem volt egy fix havi keret, amit előre meghatároztál magadnak, akkor azt javasoljuk, hogy próbáld ki, kezdd el minél előbb.

Ha nem is fix az az összeg, amit minden hónapban megkeresel, akkor is fontos tudnod, hogy mennyi az a minimum, amennyiből meg tudsz élni azon az életszínvonalon, amit megszoktál, hiszen ehhez képest tudod majd felmérni, hogy mennyit kellene keresned.

Tipp: Ha nehezen tudod összesíteni a havi költségeidet, akkor próbálj ki egy erre kifejlesztett applikációt, ami segít a pénzügyeidben, pl. a Koin.

Ha megvan az előbb említett szuper táblázat, és nem pont az az összeg jött ki, amire számítottál, vagy csak növelni szeretnéd egy kicsit, akkor érdemes végignézned az életed minden területét és megkeresni azokat a pontokat, ahol spórolhatsz egy kicsit.

A reggeli kávék, a munkahelyi ebédek, az esti bulik, a taxiköltség, a felesleges vásárlások vagy egy-két káros szokás csökkentésével több maradhat a számládon, és egy-egy kis lépéssel közelebb kerülhetsz a céljaidhoz.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!