Így kereshetsz pénzt a saját blogoddal

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így kereshetsz pénzt a saját blogoddal

Talán te is hallottál már valakiről – esetleg ismerheted is az illetőt –, aki pusztán kedvtelésből létrehozott egy online blogot, aminek végül hatalmas sikere lett. De gondolkoztál már azon, hogyan lehet egy ilyen hobbival pénzt keresni? Egyáltalán mi kell ahhoz, hogy egy blog népszerűvé váljon?

Mi kell a blog sikeréhez? Kép forrása: stylecaster.com

Először is némi tehetség az íráshoz, a szerkesztéshez, na és persze, ami még ennél is fontosabb: egy jó ötlet.

Ahhoz, hogy a blogod sikeres legyen, feltétlenül figyelembe kell venned, mi az, ami a látogatókat leköti, és érdekli őket annyira, hogy újra és újra visszatérjenek.

Ha a téma megvan (és képes is vagy azon belül folyamatosan újat nyújtani), a blogod átlátható, valamint a rendszeres frissítés és a kőkemény kitartás sem hiányzik, akkor már csak annak kell utánajárnod, hogyan is kereshetsz pénzt az interneten.

Ha hiszed, ha nem, a válasz sokkal egyszerűbb, mint elsőre tűnik, bár azzal nem ámítunk, hogy nincs szükséged hozzá alapos utánajárásra és iszonyú mennyiségű elkötelezettségre.

Hirdetések elhelyezése Kép forrása: carlaaston.com

A pénzkeresésre a legkézenfekvőbb megoldás, ha hirdetéseket teszel közzé az oldaladon. Lényegében érdemes már eleve úgy megtervezned az oldalt, hogy ezeknek a tartalmaknak helyet szorítasz.

Persze ebben az esetben ugyancsak rendkívül fontos a mértékletesség, hiszen te is nyomban továbblépsz arról az oldalról, ami élvezhetetlen a villogó reklámoktól, a felugró ablakoktól.

A visszafogottabb, bloghoz illeszkedő hirdetések sokkal hatásosabbak, és nem veszik el a látogatók kedvét sem a böngészéstől, sem a visszatéréstől.

A legnépszerűbb, és sokak által preferált hirdetési rendszer a Google AdSense, ami testre szabható, megbízható, ráadásul kiválóan átlátható.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?