Így bánnak a pénzzel az okos nők

Sándor Alexandra
Írta: ,

Csodálattal figyeled azokat, akik „tudnak bánni a pénzzel”, miközben egyik hónapról a másikra élve el sem tudod képzelni, hogy egyáltalán milyen természetfeletti képesség ez? Lerántjuk a leplet az alapelvekről, utána pedig a döntés a te kezedbe kerül…

Nem bízzák magukat másra

A pénzügyi biztonsághoz elengedhetetlen, hogy ne legyél teljesen kiszolgáltatva.

Nem szabad tehát kizárólag a párodra vagy bárki másra hagyatkoznod – még akkor sem, ha úgy érzed magadat tökéletesen.

Valamicske saját bevételre mindenkinek szüksége van: olyan összegre, ami fölött saját maga rendelkezik, és arra költi, amire csak szeretné.

Ennek leginkább a kiegyensúlyozott énkép és a felelős pénzügyi magatartás szempontjából van jelentősége, s az sem elhanyagolható szempont, hogy megállj a lábadon egy esetleges vészhelyzetben.

A közös bankszámlának természetesen semmi akadálya, hiszen a megosztott kassza jelentősen leegyszerűsíti a mindennapokat – az viszont nem vezet jóra, ha felnőtt nőként nem fizetésed, hanem zsebpénzed van.

Célokat tűznek ki

A pénzügyi siker és a bőségtudat titka, hogy tűzz ki magad elé kisebb-nagyobb célokat, amelyeket aztán lépésről lépésre megvalósíthatsz.

Fontos, hogy ne restelld kicsiben kezdeni a dolgot, ugyanakkor merj nagyot is álmodni.

A havi tízezer forintos megtakarításod nyilván nem holnapután fog milliósra duzzadni – de mindvégig tisztában kell lenned azzal, hogy ha el sem indulsz az úton, egyetlen állomásig sem juthatsz el!

A bevételnövelés és a befektetési lehetőségek világa korántsem rejtélyes: bármikor nekiláthatsz a tájékozódásnak, a döntésben pedig szakképzett tanácsadóktól kérhetsz segítséget.

Gondolj csak bele: a havi tízes megspórolása egy éven belül már több mint százezres vagyonkát eredményez!