Hogyan lehet megélni a blogolásból? Bevételi tippek

Gerber Petra
Írta: ,
Hogyan lehet megélni a blogolásból? Bevételi tippek

Manapság nagyon sokan vágnak bele a blogolásba annak reményében, hogy valahogyan majd sikerül hirdetőket találniuk, aztán pedig még többen adják fel azért, mert nem sikerült. Pedig, ha okosan csinálod a blogolást bevetéli forrássá alakíthatod, csak éppen nem mindegy, hogy milyen üzleti modellt alkalmazol. Mi hoztunk neked néhány tippet, amikkel a blogolás garantált bevételt hozhat a számodra.

Jó, ehhez azért már szükség van arra, hogy legyenek olvasóid és persze az sem utolsó, ha van olyan téma, aminek valóban a szakértője vagy, amiről rendszeresen publikálsz. Ha van ilyen és úgy érzed igazán profi is vagy benne, akkor bátran szervezz rendszeresen tréningeket a követőidnek.

Ha az első jól sül el, akkor onnantól kezdve akár minden hónapban szervezhetsz egy-egy kisebb csoportos tréninget. Sok sikeres blogger alkalmazza ezt a megoldást, többen éppen a blogolást vagy a kreatív, érdekes, figyelemfelkető posztok készítésének tudományát igyekeznek átadni a követőiknek.

Ha azonban Te kreatív blogger vagy, mondjuk ékszereket készítesz, akkor nyugodtan szervezhetsz kreatív műhelyeket is, ahol megtanítod a technikát a követőid számára.

Online oktatás Kép forrása: mommyonpurpose.com

Ez egy picit hasonló a tréningekhez, annyi különbséggel, hogy ezek az oktatások online keretek között valósulnának meg.

Ha van egy konkrét téma, aminek igazán a szakértője vagy, akkor a tanfolyamodat mindenképpen arra építsd fel: a tanfolyam épülhet egy zárt blogra, de lehetnek akár pdf alapú leckék is, amiket nyilvánvalóan csak az előfizetők számára küldesz majd ki.

Ha pedig elég elszánt vagy és a követőbázisod is egyre csak növekszik, akkor tarthatsz élő online előadásokat vagy webináriumokat is.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!