Ha költözöl, de elfogyott a pénzed – A legjobb spórolási technikák

Írta: ,

A költözés sosem könnyű, hiszen mindig útközben jössz rá, mik is azok a dolgok, amik nélkül elég nehéz egy háztartást vezetni. A pénz ezért szépen apránként megy el: hol egy habverőre, hol egy csomag fogasra, hol egy fürdőszobai kilépőre... Ha te is folyton azon gondolkozol, hogyan is lehetne minimalizálni a költségeket, segítünk!

Szelektálj, állíts fontossági sorrendet!

1/5 Szelektálj, állíts fontossági sorrendet!

A lényeg, hogy hiába szeretnél egyszerre megvenni mindent, sajnos ez elég kevés esetben kivitelezhető.

Mindenekelőtt állíts fel egy fontossági sorrendet: melyek azok a dolgok, amik nélkül képtelen vagy élni, és mik azok, amiket ráér később is beszerezni.

Hidd el, vasalódeszka nélkül is el lehet éldegélni pár hétig (az ágy tökéletesen megfelel erre a célra), és valószínűleg a rongyszőnyeg is várhat még egy kicsit. 

Légy kreatív és gondolkodj a házi praktikákban!

2/5 Légy kreatív és gondolkodj a házi praktikákban!

Elsőre talán nem is gondolnád, de számos olyan kreatív DIY megoldás létezik, mellyel tökéletesítheted otthonodat, miközben jelentős összegeket spórolhatsz meg velük, ezért érdemes a téged érdeklő témáknak (pl. bútor restaurálás, festés) utánanézni. 

Szörfölj bátran az interneten, rengeteg házi praktikával foglalkozó honlapot vagy blogot fogsz találni.

Nézz körbe például itt és itt, mi rengeteg hasznosítható tippre bukkantunk náluk! ;)

Kérdezősködj körbe a barátaidnál!

3/5 Kérdezősködj körbe a barátaidnál!

Nem csak a bajban, de a költözéskor is számíthatsz a szeretteidre és a barátaidra, akik ilyenkor általában sorba állnak, hogy segíthessenek. És ezt te nyugodtan fogadd el!

Akár egy jó merőkanál vagy egy ruhaszárító, esetleg egy használaton kívüli polc is hasznos lehet az új háztartásodban!

Mindenkinek van felesleges dolog az otthonában, így ez egy win-win szituáció: ő végre megszabadul attól, ami csak a helyet foglalja, neked pedig nem kell kiadásokba verned magad, hogy beszerezd az adott kiegészítőt!

Nézz körbe az interneten bútor ügyben!

4/5 Nézz körbe az interneten bútor ügyben!

Ha bútort szeretnél vásárolni, érdemes feltérképezned előtte a netet, hiszen számos olyan Facebook csoport vagy -oldal is létezik, ami kifejezetten bútorok adás-vételére szakosodott.

Kitűnő állapotban lévő, gyönyörű darabok várnak új gazdára kihasználatlanság vagy helyhiány miatt, éppen ezért jó, ha gyorsan lecsapsz rájuk!

Meglátod, jelentős összegeket spórolhatsz, ha szemfüles vagy. 

Add el, amire nincs szükséged!

5/5 Add el, amire nincs szükséged!

Az előző pontban említett oldalakon te is árulhatod a saját, már megunt vagy egyéb okból nem használt bútoraidat, tárgyaidat, melyekért más talán még pénzt is áldozna.

Sőt, rendezhetsz akár garázsvásárt is! Nem muszáj "nagyszabásúnak" lennie, egyszerűen csak szervezz egy estét, amikor áthívod a barátaid, ismerőseid, kollégáid, és némi ropogtatnivaló és welcome drink társaságában mindenki kedvére válogathat a megunt, használaton kívüli dolgaid között.

Az árakat sem kell megszabnod előre, az alkudozás ad egy kis játékos hangulatot az egésznek!