4 dolog, amit megtehetsz a gyermeked anyagi biztonságáért

Serestyén Sára
Írta: ,
4 dolog, amit megtehetsz a gyermeked anyagi biztonságáért

Kép forrása: Iatanni/depositphotos.com

Nincs is fontosabb annál, mint hogy szeretteidet biztonságban tudd. Amikor gyereked lesz, szinte csak ő létezik, mindent meg szeretnél neki adni, nem akarod, hogy hiányt szenvedjen bármiben, és természetesen fontosnak tartod a jövőjét is. A váratlan helyzetekre ugyan nem mindig lehet felkészülni, de van pár dolog, amire már kiskorától érdemes odafigyelni, hogy később is a legjobbat tudd neki nyújtani.

Nagyon sok pénzt takaríthatsz meg, ha olyan dolgokat vásárolsz, amiket többször is felhasználhatsz. Eldobható termékek helyett válassz olyat, amit teljes egészében vagy részben újra felhasználhatsz. Például papír törlőkendő helyett használj kimosható textileket, vagy eldobható pelenka helyett mosható pelenkát. Bár a legtöbb ilyen termék tisztítása időigényesnek tűnik, egy idő után már szinte rutinná válhat, és plusz pár perccel rengeteg pénzt megspórolhatsz a gyerekednek. Sőt, nem csak pénzt takarítasz meg, de a környezetet is véded.

Egy másik módja a takarékoskodásnak, ha nem feltétlenül mindenből a legújabbat és a legdrágábbat veszed meg. Manapság a turkálókban már nem csak szakadt, rongyosra használt ruhákat, hanem igazi márkás kincseket találhatsz akár fillérekért. Ráadásul senkinek semmi köze hozzá, hogy honnan öltöztök, a lényeg, hogy olyan, mintha új volna.

Vadássz a neten! Nem csak ruhákat, de akár egyéb kiegészítőket, bútorokat is ki tudsz fogni nagyon jó áron, így ezzel is rengeteg pénzt spórolhatsz.

A bébiszitter olykor egy vagyon, és ha nincsenek nagyszülők vagy egy kedves idős néni a szomszédban, aki vigyázna néha a lurkókra, akkor kénytelen vagy profi segítséget kérni.

Jó megoldás lehet viszont, ha összebeszéltek más szülőkkel és közösen béreltek dadát, vagy ami még jobb, megállapodtok, hogy egyszer te, egyszer pedig a másik család vigyáz a gyerkőcökre.

Ez nem csupán ingyen van, de így biztos lehetsz benne, hogy jó helyen van a gyereked.

De nem csak a felügyeleten, hanem akár egyéb programokon is osztozhattok. Rendezzetek például közös zsúrt, ha a gyerekeknek nagyjából egy időben van a szülinapjuk. Az egyik évben például lehet nálatok, a másikban pedig a másik családnál.

Legolvasottabb cikkek

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton