Szeretnél gazdag lenni? Adunk 5 tippet, amik hozzásegíthetnek

Kerekes Vivien
Írta: ,
Szeretnél gazdag lenni? Adunk 5 tippet, amik hozzásegíthetnek

Ki ne szeretne milliomos lenni? Elvégre tényleg szuper érzés, amikor kedvedre utazgathatsz a világban, és olyan munkát végezhetsz, amit imádsz – ahelyett, hogy fárasztó melóval telnének a napjaid, hogy a számlákat be tudd fizetni. Persze elővarázsolni néhány milliót nem kis feladat, de szerencsére akad pár módszer, amivel közelebb kerülhetsz ehhez a célhoz!

Keress pénzt azért, hogy új dolgokat teremthess Kép forrása: bloglovin.com

Ha nagyvonalakban nézzük, kétféle ember létezik. Az egyik típus igyekszik minél több dolgot létrehozni (ez lehet egy termék, egy applikáció), amivel egyre több pénz érkezik a házhoz. Hogy pontosan mi is ez, nem igazán számít addig, míg kifizetődő. A másik típus azért szeretne minél több pénzt keresni, hogy a munkája a hobbija legyen. Létrehoz egy másik könyvet, vagy egy másik filmet: úgy tekintenek a pénzkeresésre, mint egy lehetőségre ahhoz, hogy azt csinálhassák, amit szeretnek.

Melyik a jobb megoldás? Noha lehetséges egyetlen jó termékből meggazdagodni, amit mindenki imád és meg akar venni, de a legtöbb sikeres vállalkozás fokozatosan fejlődik és növekszik pénzkeresés közben – és végül is nem az a cél, hogy boldoggá tegyen, amit csinálunk?

Spórolj azért, hogy be tudj fektetni

Ha már felmerült benned a befektetés gondolata, egy dolgot tudnod kell. Ha egyre inkább növekvő bankszámlára vágysz, nem szabad szimplán spórolni, és a bankban tartani a pénzed állandóan.

Sokkal jobb megoldás, ha egy részét befekteted, és hagyod, hogy plusz bevételt termeljen neked.

Nyugodtan nézz körül az interneten, milyen lehetőségeid vannak (kötvény, ingatlan, stb): az sem baj, ha eleinte kevés összeggel kezdesz, ez ugyanis egy jó ötlet esetén gyorsan növekedésnek indul.