A legdurvább pénzügyi hazugságok, amiket elhitetsz magaddal

Sándor Alexandra
Írta: ,
A legdurvább pénzügyi hazugságok, amiket elhitetsz magaddal

Hajlamosak vagyunk becsapni saját magunkat, ha pénzről van szó. A leggyakoribb füllentések közül néhány azonban nemcsak a bukszádra hat károsan, hanem a jövődre is. Ha átgondolod, jellemzőek-e rád a következő füllentések, máris jelentős lépést teszel a fejlődés útján!

Utálhatod a munkád, ha jól fizet?

Oké, hogy manapság rendkívül nehéz jól fizető melót találni. De mi lesz a boldogságoddal, az ambícióiddal és a lelki harmóniáddal? Nincs az az összeg, amiért érdemes volna ezeket feláldozni.
Szó sincs róla, hogy minimálbérért kellene hajszolnod az álmaidat, ám létezik egy egészséges középút, amelynek megtalálására mindenképpen érdemes törekedni. Ne add el magad a havi fixért!

Kit érdekelnek a kivonatok és a számlák?

Nem kell a számok barátjának lenned ahhoz, hogy megfelelően értelmezd a bankszámlakivonatokat, a bérpapírokat és a számlákat. Óriási hibát követsz el, ha „kínainak” bélyegzed őket, hiszen havonta több tízezer forintot dobhatsz ki az ablakon a gondatlanságod miatt.
Az okos pénzügyi döntésekhez először is tisztában kell lenned a jelenlegi helyzeteddel, ami ezzel a hozzáállással lehetetlen.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!