7 babona, ami rossz pénzügyi döntéshez vezet

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 babona, ami rossz pénzügyi döntéshez vezet

A hiedelmek akkor is fontos szerepet játszhatnak az életedben, ha egyébként nem tartod magad babonásnak. Egy amerikai pszichológus professzor, C. Daniel Crosby összeszedte, melyek azok a viselkedésformák, amelyek gátolnak az anyagi gyarapodásban, illetve rossz pénzügyi döntésekhez vezethetnek.

„A biztosítás bajt hoz!”

Valóban nem túl kellemes dolog lakásbiztosítás esetén végighallgatni az ügyintézőtől, hogy tűzvész, árvíz vagy betörés esetén milyen összeg üti a markod, hiszen a lelki szemeid előtt lejátszódó jelenetek könnyen rossz hangulatba kergetnek.
Butaság viszont azt hinni, hogy éppen a biztosítás megkötése hozza el az életedbe a szerencsétlenséget. Inkább abba gondolj bele, milyen kellemetlen, ha úgy történik meg az említett esetek valamelyike, hogy a biztosítás hiánya miatt még súlyosabb kárt szenvedsz...

„13-án nem bánok pénzzel!”

Akadnak, akik annyira rettegnek a 13-as szám hatalmától, hogy nem hajlandóak aznap bankba menni vagy pénzügyeket intézni. Súlyos félelem esetén triszkaidekafóbiáról beszélünk, a betegségnek tehát neve is van.
Amennyiben a betétlekötésed éppen 13-án ját le, de te inkább csak a következő munkanapon intézkedsz, akár ki is számolhatod hány forintot veszítesz a késlekedéssel.

A fölösleges stresszről nem is beszélve, amivel a szervezetedet mérgezed.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv