365 napos ruhaböjt – Elfogadod a kihívást?

Kató Iringó
Írta: ,
365 napos ruhaböjt – Elfogadod a kihívást?

Úgy érzed, mostanában kicsit túl sokat vásároltál, és a pénz csak úgy folyik ki a kezeid közül, akárcsak a ruhák a szekrényedből? Akkor itt az ideje véget venni ennek! Segítünk. :)

Akció, kedvezmény, SALE

A nyári leárazásoknak, a véget nem érő reklámoknak és az egyre-másra induló kedvezményhullámoknak valóban elég nehéz ellenállni, úgyhogy ember legyen a talpán, akit a megannyi piros SALE felirat nem kerít a bűvkörébe. Feltehetően mindannyiunk számára ismerős a helyzet, amikor valamilyen úton-módon egy plázában találjuk magunkat, és akkor már muszáj beugrani 1-2 üzletbe, hiszen a csillogó kirakatok annyira csábítanak. Pár boltba való bekukkantás közben nagy valószínűséggel találunk egy (vagy rosszabb esetben több) olyan ruhadarabot, ami az adott pillanatban megtetszik, és úgy vagyunk vele, hogy ez nem hiányozhat a gardróbunkból. Persze aztán az idő múlásával bebizonyosodik, hogy mégsem volt annyira jó döntés megvenni, mert alig hordjuk, például a színe, az anyaga, esetleg a fazonja miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert a temérdek göncünk között szegény teljesen elveszik, és sosem esik rá a választásunk a napi outfit összeállításánál. Egy évben mégiscsak 365 napunk van!

Rutinná vált, kényszeres vásárlás

Alighanem sokaknak lehet ismerős az a helyzet is, amikor a vásárlások nemcsak az időszakos leárazások köré fonódnak, hanem egy általános időtöltési módszerré válnak, és lényegében bármikor, bárhol és bármilyen ruhadarabra találhatunk indokot, hogy miért kellene azt megvennünk. Ezek hátterében sokszor a jutalmazás áll – például amikor rossz a kedvünk és egy kis shoppinggal akarjuk feldobni. Ez azonban nagyon csalóka érzés, és ha Te is a lelked mélyére nézel, tudni fogod, hogy nem az 500. farmertől leszel boldog – csupán egy nélkülözhető pótcselekvésről van szó. Sajnos hajlamosak vagyunk elhinni a különböző reklámhadjáratok és egyéb okok miatt, hogy csak akkor vagyunk szépek, magabiztosak, elismerésre és szeretetre méltóak, ha végre birtokolhatjuk az adott ruhát, holott ezeknek a tulajdonságoknak belülről kellene fakadnia, nem pedig kívülről.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!