Vállalkozó vagy? Céges programok, amik után sokkal produktívabbak a dolgozók

Fodor Veronika
Írta: ,
Vállalkozó vagy? Céges programok, amik után sokkal produktívabbak a dolgozók

Manapság egyre több cég fektet egyre nagyobb hangsúlyt, hogy magához vonzza a fiatal tehetségeket. A legjobb arculathordozók mindig a cég saját dolgozói, de ez egyben a szervezet fejlesztésére is jó eszköz. Minden olyan, akár apró megmozdulás és program is előremozdító, amit abból a célból vállal a cég, hogy a dolgozói jól érezzék magukat a munkahelyen, hiszen így produktívabb a munka is. Íme néhány ötlet, ha te is cégvezető vagy.

Köszönöm program Kép forrása: giginewyork.com

A dolgozókat sokféleképpen lehet motiválni, az egyik eszköze az együttműködésre inspirálás, és a másik igyekezetének értékelése.

Érdemes kialakítani egy értékelő rendszert, például havonta kiosztani minden dolgozónak 3 kreatív fizetőeszközt, amit hónap végéig ki kell osztania a kollégák között. Ezt annak kell odaadni, aki segíti a munkádat, vagy akár bent marad veled túlórázni, hogy tudd tartani az ígért határidőket.

Ehhez természetesen ki kell találni egy értékelő rendszert is, amire be lehet váltani. Ez lehet valamilyen ajándék utalvány, de akár egy plusz szabadnap, egy munkanap a parkban, vagy akár egy fesztivál bérlet - addig van idő még gyűjtögetni a jó pontokat.

Meeting ösztönző Kép forrása: polienne.com

Már mindenkivel megesett, hogy egyéb teendők miatt kihagyta a heti kötelező össznépi státuszt. Pedig ugye tudjuk, hogy nincs olyan megbeszélés, ahol ne hangozna el legalább egy hasznos információ.

Sajnos a körleveleket sem olvassa el mindenki, pedig vannak cégek, ahol a belső kommunikáción egy teljes csapat dolgozik. Ennek ösztönzésére is vannak játékok, amit érdemes alkalmazni.

Például a kahoot.it oldalon feltölthetsz kérdéseket ez előző heti meetingről, vagy a körlevél tartalmáról, de akár egy abszolút irreleváns kérdést is, minthogy hol élnek a fókák. A kérdéseket minden meeting elején tegyétek nagy képernyőre, a meetingen résztvevők pedig mobilról be tudnak jelentkezni, és azon keresztül meg tudják jelölni a válaszokat. A mozgatórugója ennek sem más, mint egy értékelő rendszer, például havonta a legjobb válaszoló kap egy plusz szabadnapot.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján