Unod a melót? Íme néhány trükk, amikkel újra beleszeretsz majd

Stumpf Bea
Írta: ,

Normális, hogy mikor új munkahelyre kerülsz vagy új pozíciód lesz, akkor lelkesebben, kíváncsibban és izgatottabban jársz be a munkahelyedre, majd a hetek, hónapok múlásával ez a kezdeti hév lassan alábbhagy. Az a tény, hogy nagyon sok ember utálja a munkáját, unja, amivel foglalkozik és egyáltalán nem érzi kihívásnak vagy hasznosnak azt, amit nap mint nap csinál, több, mint elszomorító. Ha úgy érzed, hogy rád is rádférne egy kis motiváció, akkor görgess tovább!

Tanulj valami újat! Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

Azt mondják, akkor tudsz friss, motivált és boldog maradni a munkádban, ha mindig találsz magadnak valamit, amit tanulhatsz, hiszen a jó pap is holtig tanul, te miért ne tennéd ugyanezt?

Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi pozíciód már nem rejt annyi kihívást és egyáltalán nem köti le minden energiád, akkor keress valamit, ami viszont felpörget és izgalomba hoz.

Lehet ez a mostani pozíciódon belül egy új szakterület megismerése, egy önkéntes proaktív feladat, amit önszántadból vállalsz el, egy új nyelv vagy egy új képesség, amit elsajátítasz.

Kezdd el és meglátod, hogy mennyivel frissebbnek és motiváltabbnak érzed majd magad!

Kis változások Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

Ha unod a munkád, nem kell rögtön arra gondolni, hogy fel kellene mondanod vagy fel kellene adnod a karriered, hiszen lehet, hogy néhány apróbb változtatás is elegendő ahhoz, hogy jobban érezd magad.

Hogyan csináld?

Rendezd át az asztalod, rendszerezd a korábbi irataidat és leveleidet egy új módszer szerint, szerezz be egy új füzetet vagy néhány friss és ropogós munkahelyi outfitet, ülj át egy másik asztalhoz vagy egy más részére az irodának, hiszen nem is gondolnád, hogy ezek az apróságok mennyit változtatnak majd a szemléleteden és a mindennapjaidon!