Unod a melót? Íme néhány trükk, amikkel újra beleszeretsz majd

Írta: ,

Normális, hogy mikor új munkahelyre kerülsz vagy új pozíciód lesz, akkor lelkesebben, kíváncsibban és izgatottabban jársz be a munkahelyedre, majd a hetek, hónapok múlásával ez a kezdeti hév lassan alábbhagy. Az a tény, hogy nagyon sok ember utálja a munkáját, unja, amivel foglalkozik és egyáltalán nem érzi kihívásnak vagy hasznosnak azt, amit nap mint nap csinál, több, mint elszomorító. Ha úgy érzed, hogy rád is rádférne egy kis motiváció, akkor görgess tovább!

Tanulj valami újat! Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

1/5 Tanulj valami újat!

Azt mondják, akkor tudsz friss, motivált és boldog maradni a munkádban, ha mindig találsz magadnak valamit, amit tanulhatsz, hiszen a jó pap is holtig tanul, te miért ne tennéd ugyanezt?

Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi pozíciód már nem rejt annyi kihívást és egyáltalán nem köti le minden energiád, akkor keress valamit, ami viszont felpörget és izgalomba hoz.

Lehet ez a mostani pozíciódon belül egy új szakterület megismerése, egy önkéntes proaktív feladat, amit önszántadból vállalsz el, egy új nyelv vagy egy új képesség, amit elsajátítasz.

Kezdd el és meglátod, hogy mennyivel frissebbnek és motiváltabbnak érzed majd magad!

Kis változások Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

2/5 Kis változások

Ha unod a munkád, nem kell rögtön arra gondolni, hogy fel kellene mondanod vagy fel kellene adnod a karriered, hiszen lehet, hogy néhány apróbb változtatás is elegendő ahhoz, hogy jobban érezd magad.

Hogyan csináld?

Rendezd át az asztalod, rendszerezd a korábbi irataidat és leveleidet egy új módszer szerint, szerezz be egy új füzetet vagy néhány friss és ropogós munkahelyi outfitet, ülj át egy másik asztalhoz vagy egy más részére az irodának, hiszen nem is gondolnád, hogy ezek az apróságok mennyit változtatnak majd a szemléleteden és a mindennapjaidon!

Használd ki a lehetőségeket! Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

3/5 Használd ki a lehetőségeket!

Sokszor panaszkodunk a munkahelyünkre vagy a jelenlegi állásunkra, mert valamiért nem találjuk benne önmagunkat.

Nem biztos, hogy minden esetben a munkával van gond, lehet, hogy a te nézőpontodon vagy hozzáállásodon kell egy kicsit változtatni, amitől egy csapásra minden jobbra fordul majd. Próbáld meg értékelni azt, amit kapsz a munkahelyedtől és a munkáltatódtól és pozitívan hozzáállni a helyzethez.

Jóban vagy a főnököddel, emiatt bármikor dolgozhatsz otthonról vagy akár néhány extra szabadnapot is kapsz? A munkahelyed ingyenes nyelvtanfolyamokat és tréningeket kínál, amiket eddig sosem használtál ki? A munkád kapcsán szuper, a későbbiekben is hasznos kapcsolatokat építhetsz ki?

Bármi is legyen az, próbáld meg meglátni, megragadni és kihasználni ezeket a lehetőségeket!

Keress más utakat is! Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

4/5 Keress más utakat is!

Ne értsd félre, nem azt mondjuk, hogy azonnal mondj fel, sőt!

Ha vannak olyan képességeid, amiket úgy érzed, hogy eddig nem tudtál kamatoztatni, ha vannak olyan vágyaid és álmaid, amiket mindig is meg akartál valósítani, akkor itt az idő, vágj bele most.

Ha ránk hallgatsz, akkor egyelőre kezdd el ezt az egészet a jelenlegi munkád mellett, hogy egyrészt biztos háttered legyen, másrészt ne zuhanjon rád egy óriási teljesítménykényszer már rögtön az út elején.

Ha több lábon állsz és a munkád mellett találsz olyan egyéb elfoglaltságokat, amik kielégítenek, akkor a munkahelyeden is sokkal boldogabb és motiváltabb leszel, hiszen egy csapásra jobban értékeled majd azt, amit ott kapsz.

Koncentrálj a miértekre Kép forrása: prettystuff.tumblr.com

5/5 Koncentrálj a miértekre

Az előbbi hasznos tanácsok mind abban segítenek, hogy visszatalálj önmagadhoz, motivációt és értelmet találj abban, hogy mindennap felkelj és bemenj dolgozni.

De ne csak túlélj, hanem a munkában töltött időt élvezd és hasznosan töltsd el, ugyanis ez a cél, nem igaz?

Ha úgy érzed, hogy ennek az útnak még csak az elején vagy, semmi baj, ha megfogadod a fenti hasznos tanácsokat és amellett megpróbálod megfejteni, hogy honnan erednek és mit jelentenek a munkával kapcsolatos érzéseid, akkor hosszútávon sokkal boldogabb leszel majd!