Új kihívásokkal állsz szemben a munkádban? Így vágj bele!

Stumpf Bea
Írta: ,

Amikor egy új kihívás előtt állsz, az nem csak izgalmas, de egyben nehéz feladat is. Ha valami olyasmit csinálsz, amire régóta vágysz, vagy a saját vállalkozásod megvalósításáról van szó, akkor lelkesedésből biztosan nincs hiány, de ha csak rád osztanak egy feladatot, akkor lehet, hogy a motivációdat is fel kell egy kicsit pörgetned. Lássuk, mit csinálj és miket kerülj ilyen esetekben!

Amikor új feladatba vágsz bele, az sok idődet és energiádat elveszi, így valószínáleg egy idő után szinte úgy kötődsz hozzá, mintha a saját gyermeked lenne.

Ilyenkor a legapróbb kritika is nagyon rosszul érinthet, hiszen úgy érezheted, hogy nem elég jó, amit csinálsz, nem becsülik a munkádat.

Fontos, hogy ha munkáról van szó, akkor ne vegyél semmit személyes sértésnek, de az építő kritikát fogadd el, hiszen van, hogy egy külső szemlélő hamarabb észrevesz egy-két apró javítandó bakit.

Kapcsolatok Kép forrása: tumblr.com, abeodesign

Amikor egy nagy feladat előtt állsz vagy egy saját vállalkozást indítasz el, szinte semmi sem fontosabb annál, hogy jó kapcsolataid legyenek. Ez persze nem azt jelenti, hogy a barátaiddal vagy a rokonaiddal kell együtt dolgoznod, sőt, jobb, ha a munkába nem is kevered bele a magánéletet.

Ugyanilyen fontos a munkahelyi kapcsolatok ápolása. Az szuper, ha jól kijössz azokkal, akikkel együtt dolgozol, de ne vidd túlzásba, azaz mindig maradj profi, és ne kerülj túl intim viszonyba senkivel, akivel a későbbiekben még együtt kell dolgoznod. Egyrészt kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz, másrészt az érzelmeid lehet, hogy túlságosan is befolyásolnak majd!